luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii lui Brihac vor în Liga Elitelor

După trei jocuri disputate în acest sezon, CSS Drobeta are punctaj maxim în seria a V-a a Campionatului Naţional de fotbal rezervat juniorilor republicani A

 

 

Revenită din acest sezon pe Stadionul Termo, după ce, odată cu sosirea echipei de seniori Pandurii Târgu Jiu la malul Dunării, Primăria Severin i-a interzis să mai joace pe “Municipal”, CSS Drobeta şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ în actuala stagiune. Cel puţin la juniori A, echipa severineană vrea să încheie campionatul pe primul loc, pentru a juca din viitorul sezon în Liga Elitelor, competiţie formată recent, de FRF. Începutul e promiţător pentru elevii antrenaţi de Marian Brihac, care au trecut în primele două etape din Seria a V-a a juniorilor A de ASFC Frontiera Drobeta (7-0) şi CSS Lugoj (5-3). Etapa trecută, CSS Drobeta a stat, iar sâmbătă, pe Stadionul Termo, a învins CSS Caransebeş cu scorul de 4-2 şi se poate lăuda cu cel mai bun atac din serie. Adrian Mangu, Ionuţ Coadă, Mădălin Paulescu şi Andrei Laurenţiu Sărăcin au fost marcatorii de sâmbătă. “Din păcate, după doar şase luni petrecute pe superbul stadion Municipal, am fost nevoiţi să revenim pe Termo, unde gazonul nu e aşa bun. Copiii au dificultăţi la exprimare pe acest teren, care când plouă devine impracticabil. Cu Caransebeş, gazonul a fost tare, dar jocul a fost la discreţia noastră. Am condus cu 2-0 la pauză şi mai puteam marca. Ne dorim ca la finele acestui sezon să ne clasăm pe primul loc în seria a V-a, ca din campionatul viitor să jucăm în Liga Elitelor, alături de cele mai bune echipe din ţară. Această ligă e formată din doar 2 serii şi are în componenţă echipele clasate sezonul trecut pe primele 2 locuri. Noi ne-am clasat atunci pe 5, după Pandurii Târgu Jiu şi CSU Craiova, care au urcat în liga elitelor, CSM Râmnicu Vâlcea şi FC Olt Slatina. Acum am fost repartizaţi în seria în care predomină echipele din vestul ţării şi ne vom lupta pentru primul loc cu LPS Banatul Timişoara şi FC Hunedoara. Copiii mei au acum mai multă experienţă şi consider că ne putem îndeplini acest obiectiv. Deocamdată, avem punctaj maxim”, a spus Brihac.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juniorii B, la primele puncte

Învinşi în precedentele meciuri, la limită, de ASFC Frontiera Drobeta (2-1) şi CSS Lugoj (1-0), juniorii B de la CSS Drobeta, pregătiţi de Mihai Caliţoiu, au spart gheaţa cu CSS Caransebeş, de care au dispus cu 4-0, prin golurile lui Mădălin Lolea, Bogdan Grecu, Daniel Amzulescu şi Daniel Mangu. Sâmbăta viitoare, echipa severineană va juca la LPS Târgu Jiu.

 

Politica