vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

PSD Mehedinţi îşi alege noua conducere! Marele absent, Adrian Duicu!

Conferinţa Judeţeană a PSD Mehedinţi va avea loc sâmbătă, 29 august, 2015 în sala mare a Casei Tineretului din Drobeta Turnu Severin unde 510 delegaţi îşi vor alege în mod democratic, prin vot, preşedintele, preşedintele executiv, secretarul general, 17 vicepreşedinţi precum şi membrii Biroului Permanent Judeţean. Pentru că există doar candidaţi unici pe posturile cheie, noi vă putem informa, fără nici un risc, încă de pe acum, cine va fi ales preşedinte şi cine va fi ales preşedinte executiv. Este vorba de Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi respectiv Marius Screciu, consilier local în CLDrobeta Turnu Severin, fost viceprimar. În ultima perioadă cei doi s-au înţeles precum şoarecele cu pisica. Asta după ce Screciu a ieşit public şi l-a criticat pe Georgescu în fel şi chip. Marele absent al evenimentului de sâmbătă va fi Adrian Duicu, omul care aşa cum a fost, cu păcatele lui, a consolidat puternic organizaţia judeţeană a PSD . Contactat telefonic, baronul, care are probleme cu justiţia, ne-a declarat, în mod surprinzător , că nu regretă că nu participă la importantul eveniment din viaţa social-democraţilor mehedinţeni.

 

Ieri se certau ca la uşa cortului, azi cică sunt prieteni! De unde atâta dragoste? Poate pentru că şi-au împărţit deja ciolanul! Nu ştim sigur, bănuim! Avocatul Aladin Georgescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi preşedinte interimar al PSDMehedinţi, va fi ales sâmbătă preşedintele PSD Mehedinţi, iar Marius Screciu va primi tot în mod democratic, de la colegii de partid, funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene. Asta pentru că la Conferinţa Judeţeană a PSD Mehedinţi ce se va desfăşura sâmbătă la Casa Tineretului din Severin, pentru cele 2 funcţii importante de care am amintit nu există contracandidaţi, mai precis concurenţă. Aşa că în mod logic, cei 510 delegaţi stabiliţi pentru acest eveniment vor fi puşi în faţa faptului împlinit: vor vota candidatul unic, foarte probabil şi cu unanimitate de voturi. Nu aşa de simplu va fi în cazul alegerii prin vot democratic a secretarului general, a celor 17 vicepreşedinţi şi a membrilor Biroului Permanent Judeţean. Supervizor şi invitat de onoare din conducerea centrală a partidului va fi prezent secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi. Este aşteptat să vină şi preşedintele Liviu Dragnea, şeful cel mare, însă acesta nu a promis că va ajunge singur din cauza agendei încărcate. Marele absent al evenimentului va fi cu siguranţă baronul Adrian Duicu, cel care de când are probleme cu justiţia a pierdut şi funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi şi cea de preşedinte al PSDMehedinţi. Contactat telephonic, Adrian Duicu- omul care aşa cum este, cu păcatele lui, a consolidat puternic organizaţia judeţeană şi a obţinut victorii de răsunet în toate alegerile electorale pe care le-a condus – ne-a declarat în mod surprinzător că nu regretă că nu participă la importantul eveniment din viaţa social-democraţilor mehedinţeni de sâmbătă. ,,Nu voi veni, nici gând de aşa ceva! Eu sunt sub control judiciar şi nu vreau să am probleme! Dar nici nu veneam!” ne-a declarat Adrian Duicu. ,,Nu-i partidul dumneavostră de suflet?” l-am întrebat noi pe Adrian Duicu. ,,De suflet poate o fi, dar să ştiţi că nu-i partidul meu de acasă, eu nu sunt proprietar de partide! Asta-i viaţa!” ne-a răspuns sec Adrian Duicu.

 

După ce l-a ocărât public, Screciu spune că s-a împăcat cu Georgescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Recent, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, care va fi şi preşedinte executiv al PSDMehedinţi începând de sâmbătă, a declanşat un scandal de proporţii pe scena politică mehedinţeană. Nu cu adversarii de la alte partied, ci cu colegi din PSDMehedinţi şi chiar cu prefectul Nicolae Drăghiea. Screciu l-a criticat public pe reprezentantul guvernului în teritoriu şi pe şeful său de partid, Aladin Georgescu, că nu s-au implicat în problema disponibilizărilor de la RAAN şi că au băgat capul în pământ ca nişte struţi. Pe Aladin Georgescu , Marius Screciu l-a mai beştelit şi pentru faptul că ar conduce ,,dictatorial” organizaţia judeţeană a PSDMehedinţi, că n-ar organiza şedinţe de partid aşa cum scrie în statut, etc, etc. După această ieşire nervoasă a lui Screciu se prefigurau două tabere în PSD Mehedinţi şi doi competitori acerbi pentru funcţia de preşedinte al PSDMehedinţi: Screciu şi Georgescu. Dar n-a fost să fie aşa. Contactat telefonic Marius Screciu ne-a declarat că acum este ,,prieten” cu Aladin Georgescu şi că ,,s-a rezolvat” acel conflict dintre ei : ,,Am rezolvat prieteneşte situaţia şi ne-am împăcat. Vă pot asigura că nu sunt tabere în PSDMehedinţi, nu există deloc tensiuni. Domnul Aladin Georgescu candidează pentru funcţia de preşedinte, iar eu pentru funcţia de preşedinte executiv. Este prematur acum să vă răspund dacă eu voi fi candidatul nostru pentru primăria Severin. Sunt convins că vom stabili după Conferinţa Judeţeană candidaţii la alegerile locale, într-un mod cât se poate de corect şi transparent!” ne-a declarat Marius Screciu.

 

Primarii PSD, de partea lui Aladin Georgescu

 

Primarii PSD din judeţ ne-au declarat că îl vor alege pe Aladin Georgescu preşedinte de organizaţie judeţeană nu pentru că e preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, ci mai ales pentru faptul că este un politician serios şi calculat care îşi cântăreşte vorbele şi care se ţine de promisiuni. ,,Dacă tot insistaţi, haideţi că vă spun. Chiar dacă ar avea contracandidat, dar nu va avea, eu voi vota pe Aladin Georgescu preşedinte. E omul potrivit la ora actuală pentru conducerea nostră judeţeană. De la mine din organizaţia locală, vor participa la aceste alegeri 11 delegaţi. Delegaţii s-au stabilit pe comune, oraşe şi municipii, în funcţie de numărul populaţiei, de rezultate pe linie de partid şi de alte criterii. Vor fi 510 delegaţi la Conferinţa Judeţeană”, ne-a declarat primarul din Vânjuleţ, Costache Nistor, primar la al V-lea mandat consecutiv, om politic care are şi funcţia de vicepreşedinte al PSDMehedinţi de 16 ani şi care mai doreşte să fie din nou unul dintre cei 17 vicepreşedinţi. ,,Domnul Aladin Georgescu este un politician tânăr cu mari perspective, un om deosebit, foarte serios şi de cuvânt. De aceea cred că avându-l ca preşedinte, organizaţia noastră judeţeană de partid va avea de câştigat”, ne-a declarat alt primar PSD cu ştate vechi, Alexandru Borugă, de la comuna Broşteni.

 

Politica