vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obiect zburător picat din cer lângă o biserică la Severin

Specialişti SRI, poliţişti şi jandarmi din Mehedinţi , cu toţii au fost puşi pe jar luni seară, când un obiect misterios a aterizat lângă biserica de pe strada Kiseleff din municipiul Drobeta Turnu Severin. Obiectul zburător seamănă cu o paraşută şi a aterizat în condiţii dubioase exact în faţa lăcaşului sfânt. Locatarii din zonă au fost cei care au alertat poliţia după ce au auzit un zgomot foarte puternic. Mare le-a fost mirarea când au văzut că un obiect zburător a aterizat din cer.La faţa locului au fost chemaţi şi specialiştii SRI care au efectuat cercetări cu ajutorul unui detector în jurul obiectului alcătuit dintr-o plasă albă, care avea ataşat o bucată din fier. Primele suspiciuni ale poliţiştilor au fost acelea că obiectul respectiv era o sondă meteo cu paraşută care ar fi monitorizat calitatea aerului.Obiectul a fost ridicat în siguranţă de către specialiştii SRI şi predat Serviciului de Arme din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi pentru expertizare . Lucian Endre Molnar junior , un inginer de aeronave bine pregătit din Severin, proprietarul aerodromului Balota, fiul preşedintelui UDMRMehedinţi, Endre Molnar i-a lămurit pe toţi nedumeriţii şi a descâlcit iţele.

 

Specialiştii Serviciului Român de Informaţii au intervenit, luni seara, pentru ridicarea unui obiect zburător suspect ce semăna cu o paraşută, căzut în apropierea unei biserici din Drobeta Turnu Severin, poliţiştii şi jandarmii securizând zona pe parcursul procedurii, pentru eliminarea unui eventual pericol.Poliţiştii au fost sesizaţi, luni seara, în jurul orei 18.30 cu privire la faptul că în faţa bisericii din cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin, a aterizat un obiect zburător suspect ce semăna cu o paraşută. Întrucât locatarii au semnalat că, în cădere, obiectul a produs un zgomot foarte puternic, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi şi jandarmi care au încercuit zona şi au închis circulaţia pe strada din faţa bisericii. Locatarii au declarat că zgomotul produs în cădere de obiectul respectiv s-a auzit de la sute de metri distanţă, oamenii strângându-se în număr mare la locul în care a căzut, curioşi să afle despre ce este vorba.

,,S-a auzit puternic. A ieşit lumea afară, pe stradă că s-a speriat. A fost un zgomot ca şi când a căzut un acoperiş mare din tablă. Nu ştiu ce o fi! Ce se vede acolo, o paraşută”, a declarat un locatar al unui bloc din zona unde a căzut obiectul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faţa locului au fost chemaţi şi specialiştii SRI care au efectuat cercetări cu ajutorul unui detector în jurul obiectului alcătuit dintr-o plasă albă, care avea ataşat o bucată din fier.Primele suspiciuni ale poliţiştilor au fost acelea că obiectul respectiv era o sondă meteo cu paraşută care ar fi monitorizat calitatea aerului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că obiectul respectiv nu prezenta pericol pentru populaţie.

,,Apelul s-a primit în dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi la orele 18.30. Am fost sesizaţi despre obiectul respectiv că a aterizat în apropierea lăcaşului de cult. La faţa locului a ajuns patrula mixtă formată din poliţişti şi jandarmi care a procedat la securizarea zonei. Am sesizat Serviciul Român de Informaţii. În urma investigaţiilor efectuate de către echipa pirotehnică s-a stabilit că nu prezintă pericol pentru populaţie”, a declarat Lohon.

Obiectul suspect a fost ridicat în siguranţă, în jurul orei 20.30, de către specialiştii SRI şi predat Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, pentru a stabili cu exactitate de ce natură este obiectul.

Cel care a făcut lumină în acest caz a fost proprietarul aerodromului Drobeta, inginerul de aeronave Lucian Endre Molnar, un tânăr bine pregătit în acest domeniu : „Am constatat că era vorba o paraşută balistică, probabil pierdută nu îmi explic cum dintr-un aparat de zbor cu două locuri. După cum ştim cu toţii tot ceea ce înseamnă metal poate ceda şi undeva a fost o cedare de material şi s-a pierdut de pe un aparat de zbor. La anumite avioane este prinsă în afara avionului şi probabil aşa se face că a căzut pe acoperişul acestei clădiri apoi pe pământ”,a declarat Endre Molnar.

 

Politica