duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjenii s-au redresat în Moldova

Pandurii Târgu Jiu a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), pe FC Botoşani, într-un meci din etapa a 8-a din Liga I. Echipa din oraşul lui Brâncuşi a deschis scorul prin Hora, care l-a executat pe Iliev de la doi metri, după o pasă a lui Ciucur (’36), şi au închis tabela la ultima fază a meciului, când Mihai Roman a şutat imparabil de la aproximativ 14 metri.

Căpitanul lui FC Botoşani, Florin Acsinte, a părăsit terenul de joc în minutul 67 al partidei FC Botoşani-Pandurii, cu ambulanţa, după ce mijlocaşul Pandurilor, Filip Mrzljak l-a accidentat grav.

Croatul a avut o intrare direct pe glezna stângă a fundaşului stânga al moldovenilor, dar a primit doar un cartonaş galben. Florin Acsinte a fost scos pe targă din teren şi introdus direct în ambulanţă, plecând spre spital, scrie digisport.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acsinte a fost îmbărbătat înainte de urcarea în ambulanţă de colegul său Dan Roman, care a suferit, în decembrie 2013, pe acelaşi teren, o accidentare groaznică, la rândul său. Roman, care juca atunci la Gaz Metan Mediaş, a fost faultat grav de Ciprian Dinu, suferind o dublă fractură de tibie şi peroneu, care l-a ţinut departe de gazon timp de 9 luni.

Primele informaţii de la spitalul din Botoşani arată că Acsinte a suferit doar o entorsă, dar mai multe se vor afla doar după o examinare amănunţită a piciorului fotbalistului din echipa lui Leo Grozavu.

Înfrângerea lui FC Botoşani în faţa Pandurilor, cu 0-2, în etapa cu numărul 8 din Liga I l-a făcut pe antrenorul Leo Grozavu să recunoască faptul că se gândeşte serios la demisie, dar că încă nu o va face.

"Nu merge nimic, atâta timp cât primim gol la fiecare joc, iar în atac nu reuşim să marcăm. Sunt multe lucruri care nu funcţionează. Am mai spus-o şi de alte ori, suntem într-o criză acută de efectiv. Cei transferaţi să joace sunt accidentaţi, am făcut multe improvizaţii… Mă gândesc la demisie, da, dar important este să meargă echipa. Asta e important acum. Ne-au plecat în vară o serie de jucători, cei care au venit în locul lor sunt pe margine. Astăzi, incredibil, am mai pierdut un jucător, Acsinte, am improvizat cu Fulop, care nu a mai jucat de şase luni.

Sunt mai mulţi jucători care nu s-au acomodat, nu dau nume. Câteva rezultate i-au bulversat şi pe jucători. E destul de tragic să trebuiască să aduci jucători de la liga a treia să joace în Liga I”, a declarat antrenorul moldovenilor.

FC Botoşani are doar şase puncte după opt runde, dar Leo Grozavu pune acest fapt şi pe seama jocurilor din cupele europene din această vară.

”Am crezut în vară, odată cu transferurile făcute, odată cu participarea în Europa League, că putem mai mult. Din păcate, atunci când eşti mai entuziast decât trebuie să fii s-ar putea să ai probleme. S-a dovedit şi în alte părţi, nu doar la noi, că unele echipe care joacă din trei în trei zile au probleme”, a mai declarat Grozavu.

Politica