luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova a spart gheaţa şi este în zona play-off-ului

După patru meciuri fără victorie, alb-albaştri au reuşit sâmbătă să obţină prima victorie, trecând cu 2-0 de Concordia Chiajna. Golurile au fost marcate de Băluţă ('53), care Băluţă a deschis scorul cu o lovitură cu capul, după o centrare a lui Vătăjelu, şi Zlatinski ('81), acesta reuşind un lob peste portar, de la 15 metri.

După acest rezultat, fotbaliştii din Bănie au acumulat cinci puncte şi au urcat pe locul 6, la egalitate cu Astra Giurgiu, care a disputat aseară, după închiderea ediţiei, partida de la Poli Timişoara.
Aflaţi la primul succes în Liga I, antrenorii şi jucătorii CSU au prins aripi şi au declarat că ţintesc să lege trei victorii la rând, următoarele două jocuri fiind acasă cu FC Viitorul şi în deplasare cu Poli Timişoara.
 Antrenorul Emil Săndoi a recunoscut că echipa a avut o evoluţie mai slabă decât în alte meciuri, însă contează că s-a obţinut primul succes. 
„Este prima victorie şi o aşteptam. Eu cred că trebuia să obţinem victoria şi în meciurile trecute. Am jucat foarte bine, dar nu am reuşit să câştigăm în meciurile anterioare. Astăzi, nu am jucat mai bine, dar am reuşit să învingem. Avem două rezultate pozitive. Egalul de la Târgu Mureş şi victoria cu Concordia Chiajna. Chiar meritam să câştigăm. Chiajna este o echipă disciplinată, dar nu au reuşit să pună în pericol poarta noastră. În prima repriză am avut mai multe ocazii decât ei. L-am pierdut pe Popov. El a resimţit, ieri, că are ceva probleme, dar a insistat ca să joace, astfel am pierdut o schimbare la început de partidă. Ambele echipe erau într-o criză de puncte, dar acum am mai urcat în clasament, mai avem un meci acasă şi sperăm să urcăm în continuare”, a punctat Emil Săndoi, la finalul partidei .
 “Secundul” Adrian Popescu mizează pe încă două succese înaintea derby-ului cu Steaua. 
„A fost o victorie frumoasă, muncită. Ne doream ca evoluţiile bune de până acum să se concretizeze şi cu o victorie. Chiar dacă în prima repriză am avut un joc mai puţin convingător pe faza de atac, în cea de-a doua parte presiunea noastră a fost eficientă. Este o victorie foarte importantă pentru moralul nostru, astfel încât privim cu încredere partida cu Viitorul. De altfel, ţintim să obţinem alte două victorii şi săptămâna următoare pentru a avea un ascendent şi un alt moral înaintea partidei cu Steaua“, a afirmat Adrian Popescu.
Autorul primului gol al meciului, Alexandru Băluţă a fost succint la declaraţii: „Ne-am propus ca în aceste trei meciuri să obţinem maxim de puncte. Partida cu Chiajna am câştigat-o, urmează jocurile cu Viitorul şi Poli Timişoara“.
După acest succes, pentru alb-albaştri va urma un nou duel pe teren propriu, miercuri, de la ora 17.30, în faţa echipei pregătite şi patronate de Gheorghe Hagi, FC Viitorul.

 

CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Popov (Izvoranu '7), Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Zlatinski, Ferfelea (Ivan '51) – Bawab (Madson '67), Rocha. Antrenori: Sorin Cîrţu, Emil Săndoi.
Concordia Chiajna: Matache – Bărboianu, Sîrghi, Tincu, Bucurică – Giurgiu – Serediuc, Madeira, Cristescu (Constantinescu '58), Răducanu (Ţîră '55) – Dina (Purece '66). Antrenor: Marius Baciu.
Cartonaşe galbene: Nuno Rocha '68 / Madeira '90+2
Arbitri: Iulian Călin (central) – Aurel Oniţă, George Florin Neacşu (asistenţi) – Iulian Dima (rezervă)
Observatori: George Ionescu, Romulus Chihaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica