miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liberty Parade, în mediul rural

Liberty Parade, celebrul eveniment cu muzică electronică desfășurat în Constanța, are și o variantă mai restrânsă, într-o comună din județul Vâlcea. După modelul petrecerii Liberty Parade din Constanța, de 5 ani, zeci de tineri defilează pe ulițele comunei Glăvile, urcați într-un TIR, iar pe fundal răsună muzica house. Parada este privită și de localnicii de vârsta a treia din Glăvile, care „gustă” și ei petrecerea.

”E ceva frumos, sigur că ne place şi nouă, cum să nu ne placă! La paradă sunt prietenii mei, nepoţii mei, aşa că am ieşit să le fac cu mâna. Să vedeţi când trec pe la poarta mea şi încep să mă strige. Tineretul din ziua de azi ştie să se distreze, dar nu sunt de acord să stea până la ziuă prin discoteci. Pe vremea mea nu era aşa, mergeam la câte un bal, dar stăteam mai puţin, nu până la ziuă”, povesteşte pentru adevarul.ro bătrâna pe care tinerii şi nepoţii o alintă „Creaţa”.  
În acest an, aproximativ 150 de tineri, urcați într-un TIR, au străbătut comuna Glăvile de la un capăt la altul pe un traseu de aproximativ 20 de kilometri. Parada house s-a încheiat cu un grătar, la marginea localităţii. 
Caravana house străbate localitatea de la un capăt la altul, timp în care, pe platforma camionului se găseşte întotdeauna un loc pentru petrecăreţii de ocazie, care s-au trezit mai târziu, mai arată adevarul.ro.  
Glăvile House Parade a ajuns, în acest an, la cea de-a V-a ediţie, iar cel care a avut ideea organizării unui astfel de eveniment este un tânăr din localitate.   
„În urmă cu cinci ani am fost la Constanţa, la Liberty Parade, şi am vrut să avem şi noi un astfel de eveniment, dar la un alt nivel, pentru că noi nu ne putem compara cu ei. În primul an, a fost mai mult o glumă, o joacă, pentru că am avut la dispoziţie doar un tractor cu remorcă, dar când am văzut că lumea gustă acest tip de distracţie, am zis că trebuie să facem ceva mai amplu. Aşa am făcut rost de un camion, am primit o sponsorizare şi ne-am luat şi boxe, iar acum vrem doar să ne distrăm. Oamenii ne spun că suntem nişte nebuni, dar în sensul bun al cuvântului, dar cred că a fost o ideea bună să organizam o astfel de paradă, mai ales că numărul participanţilor creşte de la an la an”, spune Marius Toşu, unul dintre organizatorii paradei house.   
 
SURSA FOTO: ADEVARUL.RO

Politica