vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lista de preţuri stabilite de SI pentru cumpărarea de sclave sexuale există

Zainab Bangura, reprezentanta ONU pentru combaterea agresiunilor sexuale în zonele de conflict, a confirmat existenţa unei liste de preţuri stabilite de SI pentru cumpărarea de sclave sexuale. 

„Aceste fete sunt vândute ca barilul de petrol“, a spus Zainab Bangura pentru Bloomberg. „O fată poate fi cumpărată şi revândută de cinci sau şase bărbaţi diferiţi. Uneori, aceşti combatanţi le revând familiilor pentru câteva mii de dolari“,  a precizat ea, citează Adevărul.

Toate tranzacţiile sunt făcute în dinari irakieni. O fată de nouă ani costă 165 de dolari, o adolescentă 124 de dolari, iar o tânără de 20 de ani 40 de dolari. Tranzacţiile au loc pe baza unei ierarhii. Iniţial, tinerele capturate sunt propuse comandanţilor. Apoi, ele sunt propuse, uneori la preţuri de peste o mie de dolari, străinilor cu bani care s-au alăturat SI în Siria şi Irak. În cele din urmă, combatanţii obişnuiţi le pot cumpăra la preţurile indicate în listă, relatează aceeași sursă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este aproape imposibil să pui capăt comerţului sexual în zonele controlate de SI, deplânge reprezentanta ONU. Mii de femei din Irak au devenit sclave sexuale. Aproape 3.000 de femei şi tinere aparţinând minorităţii kurdofone yazidi, considerate drept eretică de către organizaţia extremistă sunnită, au devenit prizoniere în cursul unei ofensive a jihadiştilor din cadrul SI.

Foto:ziaresireviste.ro

Politica