marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

24 de ore de activitate pentru ISU DOlj

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 8 incendii, o intervenție asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 18 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Din cele 8 incendii la care au participat echipajele de pompieri, 6 au fost de miriște și vegetație uscată, produse pe raza localităților Craiova, Băileşti, Coţofenii din Faţă, Catane, Bechet și Segarcea. Suprafața totală afectată a fost de peste  3 ha, iar din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiilor focul deschis în spaţii deschise.

În data de 05.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei Floarea F., în localitatea Sălcuţa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere, fără posibilitate de propagare la alte bunuri. Din cauza unei flăcări (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul), au ars aprox. 2500 kg plante furajere (paie, fân).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat din nou să intervină câteva ore mai târziu cu o  autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la aceeaşi gospodărie. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. In urma acestuia, au ars aprox. 8mp din acoperişul casei şi un pătul în proporţie de 100%. 

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localitățiilor Filiaşi, Maglavit și Poiana Mare au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată de pe raza localităţilor respective, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ  5 ha vegetaţie uscată și miriște.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 1

– asistenţă medicală de urgenţă –18

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (A.T.P.V.M.) – 1 intervenţie.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţii. 

Politica