luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lui Victor Ponta nu îi mai place de Victoria?

12 zile va fi Gabriel Oprea în fruntea Guvernului României şi asta nu pentru că Victor Ponta merge să se operze încă o dată, ci pentru că îşi ia “binemeritatul” concediu. Astfel că, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia de delegare a atribuţiilor premierului în timpul în care acesta lipseşte. 

Gabriel Oprea, vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, va exercita, în perioada 29 iulie-9 august, atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a Guvernului, după cum se arată în decizia primului ministru publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Faptul că Victor Viorel Ponta pleacă din nou de la cârma Guvernului ne face să ne întrebăm dacă noi mai avem sau nu un prim-ministru. Acuzat de numeroase fapte de corupţie, prin deciziile din ultimul timp, aceea de a se opera în Turcia şi nu în România şi faptul că acum îşi ia concediu şi, potrivit unor surse citate de România TV, Victor Ponta  ar urma să îşi petreacă vacanţa în Statele Unite, ne ridică multe semen de întrebare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Victor Ponta a anunţat că va pleca în condediu alături de familie, soţia, Daciana Sârbu, şi cei doi copii. Premierul a infirmat varianta unei deplasări imediate în Turcia pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi. Victor Ponta va rămâne în concediu până pe 9 august şi spune că nu vrea să vadă niciun medic în această perioadă, după cum informează romaniatv.net.

"Nu mă duc la control în Turcia. Plec în concediu cu soţia şi cu copiii, în afara ţării, şi sper să nu văd niciun medic timp de 10 zile, că am văzut destui în ultima perioadă", a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

Premierul a afirmat că finalul lui august îi va spune dacă mai este nevoie sau nu să se opereze. În acea perioadă el va fi examinat cu privire la modul de recuperare în urma operaţiei la piciorul stâng. Atunci, medicul Ionuţ Codorean şi cel din Turcia, care a efectuat intervenţia, vor decide dacă mai este sau nu nevoie de o altă intervenţie chirurghicală.

Victor Ponta a precizat şi că e pregătit să fie criticat pentru faptul că îşi face vacanţa în străinătate, aşa cum s-a întâmplat şi cu Klaus Iohannis când a plecat în Portugalia. "Îmi asum şi criticile, având în vedere că Irina şi Andrei vor fi fericiţi. Nu plăteşte guvernul sau statul român niciun leu pentru vacanţa mea", a ţinut să precizeze Victor Ponta, care a refuzat, însă, să dezvăluie care este destinaţia sa, după cum informează romaniatv.net.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Victor Ponta este acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, procurorii îi mai impută premierului infracţiunea de spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Cu toate acestea, premierul susţine că este nevinovat şi că nu îşi va da demisia, însă în ultima vreme a cam lipsit de la serviciu. El a anunţat în repetate rânduri că nu demisionează, dar nici nu va încerca să se lupte cu justiţia. Totodată, premierul a afirmat faptul că pentru el şi familia sa demisia ar fi cel mai simplu lucru, însă nu doreşte să îi spună copilului său de 12 ani că va ajunge în închisoare pentru că a condus un guvern şi pentru că are alte opinii.

Astfel că, fie că vrem sau nu, Victor Viorel Ponta rămâne în continuare premierul României, chiar dacă în ultimul timp nu prea a semnat condica de prezenţă la Palatul Victoria.

Politica