joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Delegații sârbe și bulgare, în vizită de lucru la IPJ Dolj

Delegaţii ale DRP Vidin – Bulgaria şi DRP Zajecar – Serbia au fost prezente ieri și astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj pentru a participa la o întâlnire de lucru care a avut drept scop evaluarea activităţilor comune de cooperare poliţienească transfrontalieră organizate la nivelul celor trei structuri.

         La lucrările acestei activităţi au participat comandanţii celor trei unităţi de poliţie,  precum şi specialişti de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră, iar în urma evaluării s-a constatat faptul acestea au constituit o oportunitate în ceea ce priveşte schimbul de informaţii cu privire la asemănările procedurilor de lucru şi deosebirile care există la nivelul poliţiilor din cele trei ţări.

Precizăm faptul că, din anul 2009, poliţia doljeană a iniţiat derularea unor acţiuni trilaterale  RO-SER-BG pe linie de poliţie rutieră sub genericul „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”.

Astfel, până în prezent au fost organizate şi desfăşurate 12 acţiuni care au reprezentat un benefic schimb de experienţă pe linie de poliţie rutieră, constituind un exerciţiu practic anticipativ care se circumscrie Convenţiei de Aplicare a Acordului Schengen şi recomandărilor privind patrulele comune.

Ulterior, graţie deschiderii conducerii instituţiei, colaborarea existentă între instituţia noastră şi Poliţiile Bulgare şi Sârbe la frontiera de sud a cunoscut noi dimensiuni, fiind desfăşurate schimburi profesionale poliţieneşti şi în alte domenii: investigaţii criminale şi ordine şi siguranţă publică, informează birol de presă al IPJ Dolj.

Politica