vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bebelușii născuți prematur devin persoane introvertite

O echipă de cercetători britanici a arătat că bebelușii cu o greutate mai mică de 1,5 kg sau născuți înainte de opt luni de sarcină au mai multe șanse de a dezvolta o personalitate neliniștită și de a fi mai puțin angajați social, se arată într-un studiu publicat în revista 'Archives of Disease in Childhood', informează fr.canoe.ca, potrivit Agerpres.

Studii anterioare arătaseră că bebelușii cu greutate mică la naștere (—1,5 kg) sau născuți înainte de 32 de săptămâni de sarcină au un risc mai mare de a avea un coeficient de inteligență (IQ) mai mic sau de a dezvolta simptome de autism.

Dar nici unul dintre aceste studii nu a luat în considerare personalitatea acestor copii la vârstă adultă. Această perspectivă a fost abordată acum de o echipă de cercetători de la departamentul de psihologie al Universității Warwick din Coventry, Marea Britanie, condusă de profesorul Dieter Wolke.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Rezultatele arată că acei copii născuți cu o greutate mai mică de 1,5 kg sau înainte de luna a 8-a de sarcină au un risc mai mare de a fi adulți cu personalitate socială discretă, ușor neliniștiți, mai puțin susceptibili de a-și asuma riscuri, mai rigizi și cu o mai slabă comunicare", au declarat autorii studiului.

Mai multe pe http://www.agerpres.ro

Politica