duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Se fac studii pentru un nou penitenciar la Caracal

Autorităţile fac studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul lângă Ploieşti, altul lângă Caracal. Declaraţia a fost făcută, marţi după-amiază, de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. 

Acesta a afirmat că în ţara noastră sunt "cel puţin patru penitenciare care se află pe lista de priorităţi pentru a fi închise şi relocate", între acestea numărându-se, potrivit Mediafax, şi penitenciarul de la Ploieşti, situat foarte aproape de centrul oraşului.

Cele două penitenciare ar urma să aibă câte o mie de locuri, construite în etape, iniţial fiecare dintre unităţile de detenţie urmând a avea o capacitate de 500 de locuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Este o încercare de a aduce condiţiile din penitenciare dacă nu la standarde europene, măcar la condiţii decente. Cele două unităţi vor avea în jur de două mii de locuri, construite în etape. Nevoia noastră de spaţii decente, civilizate, este undeva în 10.000 de locuri. Este un pas destul de important pe care dorim să-l facem încă de anul acesta. Speranţa noastră este că, începând de anul viitor, vom putea avea fonduri europene şi pentru construcţia de penitenciare sau reconstrucţia celor care vor putea fi refăcute la standard”, a spus Robert Cazanciuc, potrivit sursei citate.

De altfel, încă din primăvară, bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu două milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară,  pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, banii fiind destinaţie şi la finanţarea unor studii de prefezabilitate necesare construirii a două noi penitenciare, în Caracal (judeţul Olt) şi comuna Berceni (judeţul Prahova).

spot_img
spot_img

Politica