luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Teribilism la 15 ani

Un copil de 15 ani, din Berbești, a furat mașina unui concetățean și s-a plimbat cu ea până a rămas fără carburant. Polițiștii au găsit mașina abandonată. 

„La data de 19 iulie a.c., ora 6.00, un localnic din oraşul Berbeşti a sesizat furtul autovehiculului, proprietate personală, parcat în apropierea locuinţei.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Politiei oraşului Berbeşti şi Poliţiei oraşului Horezu, autovehiculul fiind identificat abandonat pe strada Drumul Cărbunelui, din oraş.În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul a fost sustras de minorul G. C., de 15 ani, din oraşul Berbeşti, care a condus, fără a poseda permis de conducere, pe mai multe străzi, până a rămas fără combustibil.
Cheile autovehiculului au fost identificate în locaşul din interiorul autoturismului, acolo unde le păstra şi proprietarul autovehiculului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea. 

În vederea prevenirii unor astfel de fapte, poliţiştii vă recomandă:
·    Parcaţi-vă autoturismul într-un loc iluminat şi vizibil sau dacă este posibil într-un garaj.
·    Verificaţi dacă portierele sunt asigurate, atunci când plecaţi din autoturism.
·    Nu lăsaţi niciodată cheile în contact, asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi doar pentru câteva minute.
·    Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autovehiculului obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genţi, obiecte de îmbrăcăminte).
·    Evitaţi să păstraţi în autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte.
·    Dotaţi-vă autoturismul cu un sistem de alarmă!

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica