marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolicea junior vrea consulat al Serbiei la Şimian-Mehedinţi

Alin Nicolicea preşedintele UNPR Mehedinţi, nepotul ministrului UNPR pentru Relaţia cu Parlamentul, deputatul Eugen Nicolicea, propune înfiinţarea unui consulat al Serbiei în localitatea mehedinţeană, Şimian. În sensul acesta zilele trecute a avut loc o întâlnire la Şimian între reprezentanţii celor doua comunităţi. Alin Nicolicea susţine că este momentul ca atât Mehedinţiul cât şi zonele de graniţă din Serbia să se implice mult mai activ pentru dezvoltarea unor proiecte economice comune. Apropierea de Kladovo este cu atât mai importantă cu cât primarul din oraşul sârbesc aflat la doar câţiva kilometri de graniţă, vorbeşte la perfecţie limba română el fiind român din Valea Timocului:

„Proiectul de înfraţire constă doar între Consiliul Local Şimian şi Consiliul Local din Kladovo, iar în  consiliul judeţean voi propune deschiderea unui consulat al Republicii Serbia la Şimian. Este vorba în primul rând despre bunele relaţii de vecinătate dintre cele două ţări, nu trebuie să uităm faptul ca în perioada comunistă sârbii pentru noi au fost un adevărat El Dorado, dacă ne raportăm la faptul că se găsea Coca Cola, Kent, cafea adevărată şi se putea urmări Eurovisionul şi nu Intervisionul.În acelaşi timp eu văd totul economic.Totul e frumos, e bine, mergem mâncăm în Serbia la restaurant, ei vin la noi, suntem cuscri de drept, dar trebuie să facem mai mult. M-am oprit cu propunerea mea la Şimian deoarece comuna are un plan foarte ambiţios de a se dezvolta din punct de vedere economic pe care îl vom prezenta în scurt timp alături de domnul primar Constantin Truşcă. Sper să se ţină cont de propunerea mea şi să demarăm căt mai curând demersurile pentru întărirea relaţiilor dintre Republica Serbia şi România”, a mai precizat Alin Nicolicea.

În localitatea sârbească Zaicear funcţionează de mai mult timp un consulat care se adresează românilor din Serbia, iar propunerea consilierului UNPR are în vedere şi acest aspect, întrucât în Mehedinţi, la Şviniţa se află una dintre cele mai mari comunităţi de sârbi din Europa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica