luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de bicilişti au pedalat pentru tatăl Laurei

Pentru că fiecare bănuţ contează, membrii Asociaţiei Junior Chamber Internaţional (JCI) Craiova au avut o iniţiativă lăudabilă. Aflând de problemele Laurei Dumitrescu, al cărei tată are nevoie de peste 2.000 euro în fiecare zi pentru a mai spera la viaţă, s-au hotărât să dea o mână de ajutor.

Tatăl tinerei a fost diagnosticat cu o ciupercă rară, Mucuromiza Zygomicetes, care îi mănâncă toate ţesuturile şi oasele. Astfel că, tratamentul de care bărbatul are nevoie se ridică la aproximativ 100.000 euro, 2.252 euro în fiecare zi, bani pe care Laura şi familia ei trebuie să îi suporte din propriul buzunar, deoarece medicamentul nu se decontează, nefiind pe lista medicamentelor gratuite ori compensate.

Boala de care tatăl Laurei suferă este una care debutează rapid şi este foarte agresivă şi, dacă nu este tratată la timp, riscă să se extindă până la creier şi să fie prea târziu pentru pacient.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicamentul de care are nevoie tatăl Laurei Dumitrescu este AmBisome, tratament pe care fata a trebuit să meargă să îl cumpere din străinătate.

Astfel că, prin cunoscutul eveniment “JCI Cycling Day”, organizat de JCI Craiova, s-au mai strâns câţiva bănuţi pentru salvarea bărbatului. După ce au donat atât cât au fost dispuşi să o facă, circa 70 de biciclişti au luat startul duminică din Parcul “Nicolae Romanescu” şi au străbătut oraşul sub deviza “Împreună pentru tatăl Laurei”. Pe traseu s-au mai alăturat şi alţi bicilişti şi astfel aproximativ 100 de pasionaţi de pedalat au înconjurat oraşul timp de câteva ore pentru o cauză umanitară.

 

“S-a strâns o sumă pentru tatăl Laurei pe care fie i-o vom pune în cont, fie i-o vom înmâna personal, dacă o găsim în Craiova. La eveniment s-au strâns aproximativ 100 de bicilişti. Atunci când am plecat erau cam 70, dar au mai intrat pe parcurs”, a spus Iulian Tănase, organizatorul evenimentului.

 

Iulian Tănase a mai spus că evenimentul s-a bazat pe o donaţie minim recomandată şi astfel s-a strâns o sumă de bani care îi va fi încredinţată Laurei Dumitrescu pentru a o folosi la cumpărarea medicamentelor pentru tatăl său.

 

Potrivit membrilor JCI, proiectul ”JCI Cycling Day” este o acţiune dedicată cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg şi a presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală.

Prin ediţia acestui proiect Asociaţia Junior Chamber Internaţional Craiova – JCI Craiova şi-a propus, în primul rând, susţinerea cauzei“Împreună pentru tatăl Laurei”, prin strângere de donaţii. Totodată s-a dorit să se aducă la cunoştinţa autorităţilor problemele deduse din lipsa pistelor pentru biciclete, dar, în acelaşi timp s-a mai avut în vedere formarea unui grup de discuţii activ alături de celelalte iniţiative din zona ciclismului.

Acţiunea a fost susţinută de către Asociaţia Junior Chamber Internaţional Craiova – JCI Craiova. Evenimentul face parte din seria de acţiuni dedicate proiectului “JCI Cycling Day”.

Traseul parcurs de biciliştii craioveni a fost: Parcul Naţional “Nicolae Romanescu” (statuie) – bulevardul Nicolae Romanescu – str. Corneliu Coposu – str. Ana Ipătescu – str. Caracal – bulevardul Decebal – str. Nicovalei – bulevardul Dacia – bulevardul Carol I – Universitate – str. Arieş – str. Simion Bărnuţiu – Calea Unirii – bulevardul Nicolae Romanescu – Parcul Naţional “Nicolae Romanescu”, un traseu de aproximativ 10 kilometri.
Pe toată durata plimbării, participanţilor le-a fost asigurată apa pentru hidratarea pe traseu.

Donaţia minimă recomandată a fost de 5 lei, iar în schimbul donaţiei participanţii vor primi materiale autocolante motivaţionale cu JCI Cycling Day.

Astfel că, în doar câteva ore au fost strânşi aproximativ 400 de lei, bani care se adaugă la celelalte donaţii ale cetăţenilor care vor să o ajute pe Laura să îşi salveze tatăl.

Cei care doresc să o ajute în continuare pe Laura Dumitrescu pot face donaţii în următoarele conturi:

 

ING
RO28INGB0000999901900928 pentru LEI
RO94INGB0000999905121401 pentru EURO
BIC INGBROBU

BANCA TRANSILVANIA
RO28BTRLRONCRT0305101401 pentru LEI

PayPal:
[email protected]

Nume: Dumitrescu Laura – Cristina
str. Împăratul Traian, bl P4, sc1, ap 3, Dolj, Craiova
Cod poştal 200726

Mai multe detalii despre cazul ”Împreună pentru tatăl Laurei” le puteţi găsi accesând https://www.facebook.com/Impreuna.pentru.tatal.Laurei?fref=ts

 

 

Politica