vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Ambasador în ceruri”

Familia şi colegii subprefectului judeţului Dolj, Ionel Ciobotea l-au condus pe acesta pe ultimul drum. Ionel Ciobotea a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Terapia Intensivă a SJU Craiova unde suferise o intervenţie chirurgicală. Ionel Ciobotea avea 63 de ani, era căsătorit şi tatăl a  doi copii.   Din 2006 ocupa funcţia de subprefect al judeţului. Anterior, în perioada 2001-2005, a fost secretar general al Prefecturii judeţului Dolj.  Înhumarea  a avut loc la Cimitirul Nord din Craiova.

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, alături de un sobor de preoţi, a ţinut, ieri, slujba religioasă la capela Bisericii Madona Dudu din Craiova. La biserică au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în frunte cu Prefectul Sorin Răducan şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. După ce s-a încheiat slujba, cortegiul funerar s-a îndreptat către Palatul Administrativ. Zeci de oameni au fost prezenţi să-şi ia rămas de la subprefectul judeţului Dolj.

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a vorbit de perioada de 14 ani pe care subprefectul a dedicat-o activităţii în instituţia Prefectului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca o ironie a sorţii, pe 13 iulie 2001, Ionel Ciobotea devenea secretar general al Prefecturii, iar pe 13 iulie 2015, i-a încetat mandatul de subprefect. Anul trecut, pe vremea aceasta, Ionel Ciobotea pregătea ceremonia de învestire a lui Sorin Răducan în funcţia de Prefect. Acum, prefectul Răducan a pregătit ceremonia de înhumare a subprefectului.

„Amărăciunea şi tristeţea au cuprins zilele acestea insituţia prefectului judeţului Dolj din cauza dureroasei şi prematurei despărţiri de domnul subprefect Ionel Ciobotea. În aceste momente parcă nici cuvintele nu ne mai ascultă pentru că simt şi ele că au pierdut un om şi un prieten adevărat care a ales să plece de lângă noi mult prea devreme. Aici, în Piaţa Mihai Viteazul, domnul Ionel Ciobotea a organizat de-a lungul anilor nenumărate ceremoniale în cel mai mic detaliu aşa cum îi era obiceiul, iar astăzi îl primim noi, tot în acest loc, dar încoronat cu flori. Amintirea sa va rămâne vie în sufletele noastre, a celor care l-am cunoscut, cu care a colaborat, a celor pe care i-a condus, i-a iubit, i-a respectat şi le-a fost prieteni, a tuturor celor care îl petrecem astăzi pe ultimul drum.Această veste tristă a trecerii în nefiinţă a domnului subprefect Ionel Ciobotea ne-a tăiat răsuflarea.Deşi ştiam că s-a luptat de ceva timp cu boala, inima sa de leu părea de neînvins şi gata să treacă peste orice obstacol.Însă, din păcate, timpul nu a mai avut răbdare.Iar nouă, celor care l-am preţuit nu ne-a mai rămas decât să ne resemnăm”, a fost mesajul transmis de prefectul judeţului Dolj.

Prefectul judeţului Dolj a vorbit despre omul Ionel Ciobotea, un om ambiţios care s-a remarcat printre primii la învăţătură.

„S-a născut la 1 iulie 1952, în comuna doljeană Secu, într-o familie simplă, tradiţională, care l-a învăţat să respecte mai înainte de orice cele mai de preţ valori ale acestei lumi şi pentru care cel mai important lucru a fost ca fiul său să ajungă un om mare. Iată că a dus la îndeplinire dorinţa părinţilor uimindu-I pe dascăli şi colegi cu dorinţa de a fi printre primii la învăţătură.A muncit ca să se întreţină, şi-a întemeiat propria familie, şi a dat viaţă celor doi copii, Andrei şi Mihaela, cei pentru care a fost model şi îndrumător”, a mai adăugat prefectul.

Prefectul judeţului Dolj s-a referit şi la relaţia pe care Ionel Ciobotea a menţinut-o cu angajaţii Prefecturii, dar şi al altor instituţii fiind de fiecare dată un sprijin de nădejde.

“Ionel Ciobotea a absolvit două facultăţi – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Drept. În data de 13 iulie 2001, după ce a fost declarat admis la concursul organizat de Ministerul Administraţiei Publice, a devenit Secretarul General al Prefecturii Dolj şi iată că tot într-o zi călduroasă de iulie domnia sa îşi încheie mandatul. Ca să vorbim despre activitatea pe care a desfăşurat-o pe parcursul celor 14 ani în cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Dolj, în funcţia de Secretar General şi apoi ca Subprefect, ne-ar trebui ore în şir, însă ceea ce doresc să scot în evidenţă este faptul că temelia pe care s-au bazat toate calităţile domnului Ionel Ciobotea, a fost iubirea pentru oameni. Dacă ar fi să-l caracterizăm în câteva cuvinte ar trebui să ne referim la corectitudine, fermitate, meticulozitate, optimism, stăpânire de sine şi conştiinţa responsabilităţii misiunii sale. Avea mereu o atitudine empatică cu cetăţenii care se prezentau la audienţe, dar şi un spirit de observaţie care îi permitea întotdeauna să sesizeze şi cele mai fine nuanţe.

De asemenea, domnia sa a reprezentat întotdeauna o punte de comunicare între aparatul de specialitate al Prefectului şi celelalte instituţii. A reuşit să se facă respectat şi îndrăgit de către angajaţii Instituţiei Prefectului, cărora le-a câştigat încrederea pentru că a fost cel care a avut mereu uşa deschisă pentru orice problemă profesională sau personală a fiecăruia. Închei această tristă cuvântare spunându-vă că dacă îl veţi căuta vreodată pe domnul subprefect Ionel Ciobotea, să-l căutaţi în inimile dumneavoastră. Dacă îl veţi găsi, înseamnă că domnia sa încă trăieşte! Am pierdut un om, dar am câştigat un ambasador în ceruri!Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a încheiat prefectul judeţului Dolj.

 

 

 

Politica