sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Experience Around The World”, pentru copii din centrele de plasament

AIESEC România, filiala Craiova, organizează în această vară proiectul internațional "Experience Around The World". Patru tineri din străinătate vor susţine sesiuni de pregătire şi dezvoltare pentru 60 de copii din centrele de plasament din Craiova. Proiectul se află la ce-a de-a doua ediție. 

Studenţi originari din Brazilia, Honk-Kong, Georgia şi Grecia sunt cei care îi vor învăța pe copii. Proiectul a luat startul de săptămâna trecută, când au avut loc primele sesiuni. Durata proiectului este de şase săptămâni, între 1 iulie şi 15 august. De trei ori pe săptămână, copiii vor asimila informaţii despre patru culturi diferite, vor învăţa limba engleză, îşi vor dezvolta abilităţi precum lucrul în echipă, vorbitul în public, comunicare, creativitate, responsabilitate, multiculturalitate etc. Durata unei sesiuni de pregătire este de 2 ore, iar acestea sunt structurate într-un mod interactiv, prin care copiii vor avea o participare dinamică la activităţile desfăşurate.

"Relaţia noastră cu copiii este foarte bună, interacţionăm tot timpul cu ei, chiar şi atunci când cineva nu este lângă noi să ne traducă. Este puţin dificil pentru că avem mai multe sectoare de vârstă şi trebuie să acoperim nevoile tuturor, dar noi încercăm să facem tot posibilul ca toţi să fie mulţumiţi. Am ales acest proiect pentru că am ştiut că îmi va oferi oportunitatea de a mă dezvolta atât pe mine, cât şi pe copiii cu care voi lucra. Cred că îi pot ajuta să devină mai conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi în restul lumii şi să îi motivez să îşi dorească o viaţă bună în viitor împărtăşindu-le câte ceva din experienţa mea de până acum. Mă bucur de timpul petrecut în Craiova, de oamenii cu care iau contact aici, de oraş, de diferenţele dintre cultura României şi ţara mea şi desigur de sesiunile cu copiii. Orice provocare a proiectului consider că este o oportunitate de a mă dezvolta. Le mulţumesc celor din AIESEC pentru suportul pe care mi-l oferă", a declarat Luana Rodrigues, studentă din Brazilia. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ediţia de iarnă, patru studenţi internaţionali au venit în Craiova unde au oferit sesiuni de pregătire personală, copiilor ce locuiesc în centrele de plasament, desfăşurată sub numele de "Christmas Around The World".

Politica