duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șpaga de la Medicină. Patru persoane, sub control judiciar

80 de persoane au fost audiate de procurori în dosarul în care opt profesori de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Craiova sunt acuzaţi că au luat şpagă de la studenţi pentru a-i promova la examene.

Patru persoane se află sub control judiciar, după cum au declarat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceştia au mai spus că procurorii vor da mai multe detalii abia astăzi.

Luni, procurorii Parchetului instanţei supreme au făcut 15 percheziţii în Dolj, la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, dar şi la locuinţele mai multor suspecţi. Între aceştia se numără Isabela Siloşi, şef de lucrări în cadrul Laboratotului de Imunologie al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Doctoriţa Siloşi este reprezentată de avocatul Ion Turculeanu. Acesta a declarat că de la domiciliul femeii s-au ridicat bani şi bijuterii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt nume din dosar, conform unor surse din mediul medical din Craiova, este Cristina Petrică, şefa disciplinei Patologie, din cadrul Facultăţii de Medicină Craiova. În acelaşi dosar ar mai fi vizată Lucia Roşu, profesor la Facultatea de Medicină şi şefa Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova, dar şi Denisa Cernea, profesor la Facultatea de Medicină din Craiova, specializarea Anestezie şi Terapie Intensivă.

La audieri a ajuns şi seful catedrei de farmacologie, doctorul Adrian Tica, iar Unul dintre profesorii vizaţi ar fi Dănuţ Firu, soţul judecătoarei Marga Firu de la Tribunalul Dolj.
Potrivit anchetatorilor, mai mulţi profesori şi studenţi sunt acuzaţi de luare, respectiv dare de mită. Profesorii ar fi cerut şi primit de la studenţi între 50 şi 100 de euro pentru a-i promova la examene.

 

 

Politica