joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vizită în cartierul chinezesc

Şantierul cartierului de locuinţe situat pe strada Caracal în Craiova a fost deschis ieri timp de 12 ore pentru a putea fi vizitat de persoanele interesate. În interiorul complexului vor fi construite 23 de blocuri cu un număr total de 1819 apartamente din care 187 garsoniere, 1035 apartamente cu două camere, 543 de apartamente cu trei camere şi 54 de apartamente tip penthouse care vor fi construite la etajele superioare. Terenul are o suprafaţă de 6, 7 hectare. Va dispune şi de spaţii comerciale, spaţii de joacă, piscină, grădiniţă, cabinete medicale. Reprezentanţii companiei chineze Shandong Ningjian Construction Group Investment România au prezentat duminică stadiul lucrărilor. Aceştia au asigurat craiovenii şi cei interesaţi să cumpere locuinţe în cartierul chinezesc că materialele de lucru sunt de cea mai bună calitate, iar că în luna iulie 2017 apartamentele vor fi predate la cheie. Primarul urbei speră că toate lucrările vor fi finalizate, mult mai devreme, în anul 2016.

 

“La primul şantier a fost realizată fundaţia radier şi pentru spaţiile comerciale.Suntem la primul nivel. Cele 23 clădiri vor fi construite simultan.Se estimează că în anul 2017 în luna iulie vor fi puse în vânzare.Invităm oamenii din Craiova să se înscrie.În luna septembrie a anului acesta încep precontractările când lucrarea va ajunge la etajul trei, patru după ce vor fi realizate şi modelele pe care le puteţi vizita.Se vor face modele pentru garsoniere, apartamente cu două camere, cu trei camere, se va face finisajul ca atunci când se pun în vânzare.Avem cam 300 muncitori pe şantier din estimările noastre şi lucrează cam patru firme de structură. În funcţie de graficul de execuţie, numărul muncitorilor va creşte. În perioada de vârf va ajunge la o mie şi ceva de muncitori.Firmele din Craiova execută 60% din suprafaţa terenului şi sunt două firme. Pe lângă structură mai sunt şi alte firme. Toţi sunt de la firme din România, muncitori din România şi mulţi muncitori locali.Pe cât posibil lucrăm numai cu forţă de muncă locală, materiale de la firme locale, vrem să aducem profit României şi punem accent pe materialele de bună calitate.Sunt în conformitate cu normele europene toate materialele. Armăturile, cimentul, cofrajele sunt din România, firme mari, renumite care asigură calitatea. Am expus mostre din materialele folosite pe şantier, totul este transparent, pentru a se vedea cu ce se lucrează şi vă asigurăm că nu sunt probleme de calitate. Vom avea şi alte zile ale porţilor deschise”, a declarat Yang Gencai, preşedintele companiei.

 

Grija noastră, să oferim locuinţe craiovenilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Persoanele care au domiciliul stabil în Craiova şi/sau au un loc de muncă în Craiova sunt  prioritare pentru a putea să-şi achiziţioneze aceste locuinţe. Există deja 1600 de cereri pentru a fi ocupate aceste locuinţe. De asemenea, 30 persoane nu au domiciliu în Craiova şi nici nu lucrează în oraş. În luna septembrie se va face precontractarea locuinţelor.

„Am insistat să avem această zi a Porţilor Deschise pentru că de multe ori am aflat din zvonistica publică faptul că sunt locuinţe construite cu materiale de proastă calitate, că nu ar fi firmele foarte bine organizate şi nu ar lucra în grafic, vizitând săptămânal şantierul am zis că este cel mai bine ca toţi cei interesaţi să vină să vadă cum se construiesc aceste locuinţe, care este stadiul de execuţie, ca să poată să aibă încredere.Aşa cum am avut şi noi încredere în acest contract.Deja au ajuns la parter, ideea lor este să se termine cât mai repede partea din faţă pentru ca toţi cei care vor dori să-şi construiască o locuinţă sau un spaţiu comercial să poată să viziteze înainte de a plăti aceste sume de bani. Avem depuse la primărie peste 1600 cereri, la ora actuală nu mai sunt niciun fel de probleme pentru vânzarea acestor locuinţe, am înţeles că până acum (n.r.ora 14.00) au fost 1000 persoane care au vizitat şantierul.Este imposibil ca dintre acestea să nu mai fie 200 de familii interesate să-şi achiziţioneze o locuinţă. În septembrie, predăm documentaţia firmei chineze care va începe să opereze cu cumpărătorii, fără să mai fie niciun fel de ingerinţă a Primăriei în această afacere a firmei din China.Noi suntem convinşi că se va termina în 2016 chiar dacă ei au un termen de finalizare de doi ani, aşa cum aţi văzut lucrează foarte repede, firmele pe care le-au contractat sunt foarte serioase,  nu le-au pus niciun fel de probleme, desigur că e dificil şi pentru firmele din România să lucreze cu partea chineză pentru că ei au tot felul  de grafice care trebuie respectate, au pus deja penalităţi firmelor care lucrează să se repecte termenele”, a declarat primarul urbei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Cine se va ocupa de repartiţie şi care va fi procedura de repartizare?

 

Oamenii vor putea să aibă o viziune clară asupra modului cum vor arăta blocurile, atunci când vor fi deja construite parterul şi primul etaj.

„Trebuie să depuneţi o cerere către municipalitate, până în septembrie transmitem firmei, primele blocuri, parterul şi primul etaj când vor fi gata vor fi pentru vizionare şi puteţi să vă alegeţi tipul de locuinţe, pentru că sunt mai multe tipuri, după cum aţi putut observa.Repartiţia o va face firma chineză. Primăria s-a ocupat să strângă cererile şi le va pune la dispoziţie în ordinea în care au venit, ideea a fost primul venit, primul servit. Au mai fost şi condiţii, persoanele să aibă domiciliul în Craiova sau locul de muncă în Craiova, înţeleg că sunt vreo 30 persoane din afara Craiova, care nici nu au locul de muncă aici, vom decide în funcţie şi de numărul de cereri dacă şi aceste persoane vor putea să achiziţioneze sau nu o locuinţă, pentru că prima grijă este să asigurăm locuinţe pentru craioveni.Se achită o sumă de 5% în avans, dar asta după ce firma chineză va prelua şi va putea să facă această vizionare a celor care vin deja să achiziţioneze”, a mai adăugat primarul urbei.

Preţurile locuinţelor dar şi a spaţiilor comerciale sunt de 400 euro/mp, fără TVA. De asemenea nici centrala termică nu este inclusă în preţ. 

Politica