vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viorel Cojocaru a preluat conducerea tehnică a echipei din Filiaşi

CSO Filiaşi a făcut o primă mutare în inter-sezon, la nivelul staff-ului tehnic. Gigi Ciurea nu se va mai ocupa în continuare de pregătirea echipei, după ce acestuia i-a expirat înţelegerea cu formaţia doljeană la finalul sezonului trecut şi nu a mai fost prelungită. De acum înainte, la conducerea tehnică a grupării din eşalonul trei se va afla Viorel Cojocaru, care a semnat un contract valabil pe un sezon cu CSO Filiaşi, cu opţiune de prelungire, după ce echipa pe care a pregătit-o în ultimele două stagiuni în eşalonul trei, Știinţa Turceni, s-a desfiinţat în această vară. Antrenorul în vârstă de 42 de ani a reuşit să se claseze cu formaţia gorjeană pe locul şapte în ediţia 2013-2014 şi pe poziţia a zecea în sezonul trecut.

“Contractul lui Gigi Ciurea s-a încheiat în această vară şi am decis să nu mai continuăm colaborarea, îi mulţumim pentru rezultatele bune pe care le-a avut cât timp a lucrat aici. La cârma echipei va veni Viorel Cojocaru, fostul antrenor de la Știinţa Turceni, echipă care nu va mai continua în sezonul viitor. A semnat un contract valabil pe un an, cu o opţiune de prelungire. Este un antrenor în care noi avem încredere că poate face o treabă bună”, a declarat Florin Spânu, directorul sportiv al CSO Filiaşi.

Viorel Cojocaru va conduce prima şedinţă de antrenament din postura de tehnician al formaţiei din Filiaşi pe 14 iulie, când este programată reunirea echipei. Pe 10 iulie, filieşenii vor efectua vizita medicală. Pregătirea va fi susţinută în primă fază, până la începutul lunii august, pe plan local, la Filiaşi, după care se va pleca într-un cantonament.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucători de valoare, aşteptaţi la Filiaşi 

Directorul sportiv al formaţiei, Florin Spânu, a afirmat că până acum echipa nu s-a despărţit de niciun jucător şi se află în negocieri avansate cu mai mulţi fotbalişti de calitate, unii dintre ei având în CV şi prezenţe în divizia secundă. Dacă transferurile pe care le au în plan oficialii din Filiaşi se vor concretiza, gruparea îşi va propune un obiectiv îndrăzneţ pentru noul sezon: clasarea pe locurile 1-4.

“Până acum nu a plecat nimeni din lot. Suntem în negocieri cu cinci-şase jucători de valoare, unii chiar de nivelul Ligii a II-a. Dacă vom perfecta aceste transferuri pe care ni le dorim, vom aspira la un loc în primele patru echipe ale seriei. Sunt fotbalişti cu experienţă, care pot ridica mult nivelul echipei. Aşteptăm răspuns de la ei”, a declarat oficialul CSO Filiaşi. 

În tur, Filiaşi se mută la Turceni 

Cum lucrările la stadionul municipal din Filiaşi nu vor fi terminate până în primăvară, echipa doljeană va trebui să joace în exil în prima parte a sezonului viitor. Oficialii filieşenii au ajuns la o înţelegere cu Primăria din Turceni, care rămasă fără echipă a acceptat ca CSO Filiaşi să se pregătească şi să evolueze la baza sportivă din oraş în turul campionatului ce urmează să înceapă.

“În prima parte, o să ne pregătim şi o să jucăm meciurile oficiale şi amicalele la Turceni, unde am găsit înţelegere din partea autorităţilor locale. Stadionul din Filiaşi va putea fi pus în folosinţă abia din returul sezonului”, a mai spus Spânu.  
 

Politica