sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Staţiunea Rânca, destinaţia ideală pentru iubitorii de aventură

Situată la altitudine de 1600 de metri, pe versantul sudic al munţilor Parâng, Rânca atrage în fiecare iarnă din ce în ce mai mulţi turişti. Staţiunea dispune de pârtii pentru începători, schiori de nivel mediu sau avansaţi, baby schi cu nocturnă şi pârtii de săniuş, iar iubitorii de freeride beneficiază de numeroase zone off-piste.

În timpul verii, principala atracţie turistică este reprezentată de şoseaua Transalpină, acesta fiind cel mai înalt drum rutier din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atât din România cât şi din afara ei, atingând altitudinea maximă de 2145 m în Pasul Urdele. Şoseaua traversează Munţii Parâng de la N la S, fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului între care se află. Şoseaua DN67C Transalpina Sibiu-Rânca-Novaci face legătura între Transilvania şi Oltenia şi are 120 km, dintre care 30 km la peste 2.000 de metri. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.

Transalpina este denumită şi “Drumul Regelui” deoarece traseul a fost străbătut cu zeci de ani în urmă de Regele Carol al II-lea. În 1935, la inaugurarea drumului, Carol al II-lea şi suita sa au parcurs traseul Săliște-Novaci în opt ore. În zilele noastre, ca să ajungi până pe pisc, pe vârful Păpuşa, adică doar jumătate din drum, cu un automobil de teren durează aproximativ opt ore, iar până în Novaci mai faci încă două ore. Distanţa dintre Bucureşti şi Transalpina este de 346 km şi poate fi parcursă în aproximativ 4 ore şi 40 de minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Staţiunea Rânca este destinaţia ideală pentru iubitorii de aventură, dar şi pentru cei care vor să se retragă în mijlocul naturii şi să se bucure de linişte. Tot aici se găsește și Pensiunea Constantin, un loc îmbietor unde te poţi relaxa în voie, în perioada de concediu.

Priveliştile încântătoare şi aerul curat transforma Pensiunea Constantin în locul ideal pentru petrecerea vacanţelor pe tot parcursul anului.

Poziţionarea privilegiată, la 300 m de centrul staţiunii, dotările moderne şi condiţiile deosebite de cazare, recomandă Pensiunea Constantin ca fiind alegerea ideală pentru   vacanţele dumneavoastră.

 

Pensiunea, cotată cu 4 margarete, vă pune la dispoziţie:

– Opt camere duble şi un apartament,

– Toate camerele au acces la terasa exterioară,

– Dotate cu grup sanitar cu duș, produse cosmetice de baie,

– Televizor plat,

– WiFi gratuit în întreaga pensiune,

– Living cu şemineu şi bar,

– Sală de fitness şi saună finlandeză,

– Sală de biliard,

– Parcare gratuită,

– Garderoba pentru echipament de schi cu rastele încălzite.

 

 

Politica