Copii olteni, bolnavi de autism

Zeci de copii din Olt suferă de autism. Conform Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt  în ultimii doi ani au fost diagnosticaţi aproximativ 40 de copii care au probleme de acest gen. Din păcate, de cele mai multe ori, micuţii  trăiesc izolaţi şi reuşesc cu greu să se integreze. Problemele nu se opresc aici, deoarece numai o parte dintre aceştia sunt cuprinşi în programe de recuperare.

În judeţul Olt există aproximativ 160 de copii diagnosticaţi cu autism, dintre care peste 141 se află în familia biologică, şapte sunt cu măsură de protecţie specială la asistenţii maternali ai DGASPC Olt şi zece se află în centrele subordonate DGASPC, conform gazetanoua.ro

„La nivelul DGASPC Olt există două centre de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi, în Slatina şi Caracal, care oferă servicii specifice de recuperare gratuite pentru familiile copiilor diagnosticaţi cu autism”, a declarat directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca.
Pe lângă cele două centre de recuperare de stat, copiii cu autism din judeţ beneficiază din aprilie 2007 de sprijinul Asociaţiei Nagual, prin intermediul unui centru de zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Populare

Recomandări

Accident cu doi răniți, în Severin

Accident, în această dimineață, în Drobeta Turnu Severin. Doi...

Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus

Rusia va staționa arme nucleare tactice în Belarus, a...

ISU Mehedinți relansează provocarea „Salvator din pasiune”

𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐢...

Vâlcea. Călimănești, „Destinația Anului 2023”

Una dintre cele mai căutate și dezvoltate stațiuni turistice...