vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copii olteni, bolnavi de autism

Zeci de copii din Olt suferă de autism. Conform Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt  în ultimii doi ani au fost diagnosticaţi aproximativ 40 de copii care au probleme de acest gen. Din păcate, de cele mai multe ori, micuţii  trăiesc izolaţi şi reuşesc cu greu să se integreze. Problemele nu se opresc aici, deoarece numai o parte dintre aceştia sunt cuprinşi în programe de recuperare.

În judeţul Olt există aproximativ 160 de copii diagnosticaţi cu autism, dintre care peste 141 se află în familia biologică, şapte sunt cu măsură de protecţie specială la asistenţii maternali ai DGASPC Olt şi zece se află în centrele subordonate DGASPC, conform gazetanoua.ro

„La nivelul DGASPC Olt există două centre de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi, în Slatina şi Caracal, care oferă servicii specifice de recuperare gratuite pentru familiile copiilor diagnosticaţi cu autism”, a declarat directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca.
Pe lângă cele două centre de recuperare de stat, copiii cu autism din judeţ beneficiază din aprilie 2007 de sprijinul Asociaţiei Nagual, prin intermediul unui centru de zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica