duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muzica din Centrul Istoric deranjează în continuare

Muzica ce răsună la terasele din Centrul Istoric poluează fonic. Cel puțin la concluzia aceasta a ajuns Gheorghe Călinoiu, comisar şef Garda de Mediu Dolj. Acesta a ținut să precizeze, ieri, în ședința colegiului prefectural că ar trebui reglată activitatea teraselor care funcționează în Centrul Istoric. În ultima ședință a Consiliului Local, primarul urbei, Lia Olguța Vasilescu, a avut o propunere către consilierii locali ca atunci când vor elibera autorizația pentru terase, acestora să le fie impus faptul ca la ora 22.00 să fie oprită muzica. Primarul urbei a menționat că doar anumite terase situate lângă blocurile de la Femina vor trebui să oprească muzica la ora zece seara.

“Pentru Femina, în autorizația pe care o vom elibera pentru terase vom scrie foarte clar că după ora 22.00 nu mai este permisă muzică. Nu sunt de acord să blocăm Centrul Vechi la ora 24.00, gata, să închidem terasele, să închidem muzica. Până la urmă, acest spațiu l-am făcut de promenadă. Dar, este foarte adevărat că există două blocuri, acolo, care încă au destinația de locuință pentru că nu putem să schimbăm această funcționare, iar acei oameni trebuie să se odihnească. Astfel că, strict terasele care sunt în fața blocului, în autorizația de funcționare le vom trece foarte clar ca la ora 22.00 să închidem muzica”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, săptămâna trecută.

„Activitățile care se desfășoară în Centrul Vechi, la terase au început să apară.La Garda de Mediu se zicea, urmare a zgomotului care se produce de instrumentele muzicale, încă nu am fost să ascultat cu urechea să văd ce zgomot produc aceste instrumente, l-aș ruga pe domnul administator, (n.r. Radu Preda) să se regleze această activitate astfel încât să nu intrăm în contradicție cu locatarii, mai ales că acolo locuiesc persoane în vârstă și au nevoie de odihnă. Trebuie văzut cum se desfășoară activitatea acolo, dacă s-au dat autorizații de funcționare, să vedem programul în care trebuie să cânte muzică și ce activități se desfășoară acolo astfel încât Centrul Istoric să-și păstreze acest standard la care a fost realizat”, a declarat Gheorghe Călinoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Muzica nu e așa tare”

Pe de altă parte Gheorghe Marinescu, comisar șef adjunct Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului l-a contrazis pe colegul său, căruia i-a și mulțumit pentru referirile făcute, motivând că „zgomotul nu este așa mare și că este o cinste pentru orașul Craiova că avem un centru vechi așa de frumos”, a spus Gheorghe Marinescu.

„Vreau să informez că la ședința trecută de la Consiliu Municipal au fost luate niște hotărâri cu privirea la desfășurarea activităților în centrul vechi și eu zic că nu este niciun impediment pentru că activitatea pe care o desfășoară aceste terase, eu zic că nu este un zgomot așa de mare încât să deranjeze așa de mult locatarii, iar locatarii sunt foarte puțini și pentru marea cinste ca orașul Craiova să aibă aceste terase într-un centru vechi atât de frumos, care se pare că este al doilea după București, să fim mândri că-l avem”, a afirmat Gheorghe Marinescu.

Radu Preda, administratorul public al municipiului Craiova a răspuns solicitării făcute de șeful Comisariatului Gărzii de Mediu.

Regulamentul care gestionează centrul vechi, gata într-o lună-două

„În ceea ce privește problema ridicată de domnul Călinoiu, în centrul vechi, conform PUZ-ului zona este una eminamente cu caracter comercial, avem și noi cunoștințe de faptul că mai sunt locații, comercianți, care depășeșc și deranjează cu zgomotul, din punctul acesta de vedere, legea este foarte clară, toți cei care funcționează în centrul vechi sunt supuși prevederilor legii și cu siguranță cei care nu respectă normele legale în ceea ce privește zgomotul vor fi sancționați. Le-am adus la cunoștință de la nivelul Primăriei cum ar trebui să se comporte, dar mai sunt ca întotdeauna elemente turbulente care în momentul în care o să primească o sancțiune sau două o să se liniștească. În momentul de față suntem în perioada de implementare a regulamentului care gestionează centrul vechi și cred că într-o lună, două, lucrurile o să fie cam așezate.Fiind o perioadă de început și cetățenii și comercianții au dreptate pentru că până la urmă am mutat zona de distracție de la blocurile din Piața Mihai Viteazul către zona Pieței Frații Buzești și că într-un termen foarte scurt se va reglementa și această situație”, a declarat Radu Preda.

 

 

 

 

Politica