vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vara aceasta Craiova dansează

Ajuns la a doua ediție, proiectul Dansul ocupă strada le oferă craiovenilor week-end-uri de dans în aer liber chiar în cartierul lor cu instructori specializaţi în salsa, kizomba, bachata, vals, tango și dans sportiv.

Dansurile latine dau startul unei veri pline de energie, romantism și pasiune, la sfârșitul săptămânii începând sâmbătă cu cartierul Rovine pe strada Locomotivei (vizavi de Piaţa Gării) pe tronsonul dintre intersecţia cu bulevardul Dacia şi intersecţia cu strada Вasarabia și duminică în cartier Lăpuș pe strada Tehnicii (zona Căminului studenţesc nr.10) pe tronsonul dintre intersecţia cu Calea Bucureşti şi intersecţia cu strada Ion Ţuculescu.

„Am bucuria să vă anunț că aducem din nou dansul în stradă, ocupăm din nou străzile. între 27 iunie și 6 septembrie vom aduce atât dansatori de latino, salsa, bachata, kizomba, cât și dansatori de vals și tango pe stradă. Primele două evenimente vor avea loc chiar în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică. Primul eveniment are loc în cartierul Rovine și este o seară latino, de asemenea seară latino vom avea și duminică 28 iunie, în cartierul Lăpuș”, a declarat Vlad Drăgulescu, vicepreşedintele al Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Instructorii a două cluburi de dans aflate în parteneriat cu Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 vor preda lecții gratuite craiovenilor timp de trei ore și jumătate.

„Dansurile latino acoperă o suprafață foarte bună de voie bună și de animație datorită faptului că se poate dansa oriund, oricând, oricum cu oricine. Nu este obligatoriu ca să fii un cuplu, persoana respectivă să știe neapărat să danseze la perfecție față de cele care se fac de performanță. Anul trecut a fost super, au fost foarte multe persoane care au adoptat acest stil de dans, le-a plăcut efectiv cum se desfășoară lucrurile, cum se distrează, cum se animă. îmi place, le place oamenilor să danseze. Diferența dintre cele trei stiluri de dansuri este că nu poți să alegi unul, pentru că salsa dă energie, bachata este romantism, kizomba este pasiune, de asta i se spune și tango angolez. Anul acesta venim cu mai multe sincroame, între timp au evoluat lucrurile, au evoluat instructorii, este mult mai dinamic s-au învățat mult mai multe figuri, elemente de bază”, a spus Marian Șchianu, reprezentantul sălii de dans Salsa Imperius.

Dacă anul trecut în fiecare weekend era blocată o singură stradă, de data aceasta dansatorii vor ocupa câte trei străzi ale orașului, cu dansuri sportive, valsuri, tangouri, sau dansuri latine.

„Noutatea proiectului în sine este apariția dansurilor de societate, dansului sportiv, vals și tango. Vor fi seri în care vom avea chiar trei locații, adică sâmbătă seara nu ne veți mai găsi doar într-o ingură locație, veți găsi pe o anumită stradă blocată dansatorii de latino, pe o anumită stradă blocată, dansatorii de tango, pe o altă stradă blocată dansatorii de vals. Practic vom invada ușor, ușor cu dansul orașul vara aceasta. Ne pregătim practic premizele pentru continuare de anul viitor și o să vedem ce ne aduce”, a adăugat vicepreşedintele Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.

Fiecare sfârșit de săptămână aduce vara aceasta muzica și dansul în fiecare cartier craiovean în intervalul orar 19.30-23.00.

 

 

Politica