luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițist craiovean condamnat la închisoare cu suspendare

Procesul ofiţerului Bogdan Ştocîţă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova judecat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în speţă conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, a fost finalizat, pe fond, la Curtea de Apel Craiova. Instanța l-a condamnat pe polițist la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni. Sentința pronunțată joia trecută nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Bogdan Ştocîţă, inspector principal la Secţia 1 Poliţie Craiova, care conducea maşina personală – o Skoda Octavia, pe 6 aprilie 2013, seara, în jurul orei 22.00, a provocat un accident de circulație în Craiova şi a părăsit locul faptei. Ofiţerul a pierdut controlul direcţiei de mers, la sensul giratoriu de la intersecţia străzilor „Caracal” şi „Henri Coandă”, a intrat pe contrasens, unde a lovit şi avariat două taximetre şi alt autoturism parcat în apropiere. În urma accidentului, unul dintre taximetrişti a fost rănit uşor la piciorul stâng.
Pentru că era cât pe ce să fie bătut de colegii taximetriştilor cărora le-a avariat maşinile, poliţistul a fugit, dar s-a întors la locul accidentului după ce au ajuns acolo poliţiştii de la Rutieră. Aceştia l-au testat pe ofiţerul Ştocîţă cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, poliţistul a fost dus de colegii săi de la Rutieră la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Dolj a dispus cercetarea prealabilă a ofiţerului, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova coordonează cercetarea pentru comiterea unei fapte penale”, a declarat la momentul respectiv Amelia Căprărin, din cadrul IPJ Dolj, la momentul respectiv

Policlinica Buna Vestire Craiova

În luna iulie 2013 a fost trimis în judecată, dosarul înregistrându-se la Curtea de Apel Craiova pentru că este ofiţer.

 “Prin rechizitoriul nr. 313/P/2013 din 26.07.2013, procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus punerea în mişcare a acţiunii  penale şi trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Ştocîţă Bogdan Constantin – inspector   principal de poliţie în cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova – pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 87 alin. 1 şi art. 89 alin. 1 din OUG nr. 195/2002, republicată. Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că în seara de 06.04.2013, a condus pe drumurile publice, autoturismul proprietate personală marca Skoda Octavia cu numărul de înmatriculare DJ-29-STO, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l alcool pur în sânge, împrejurare în care a avariat trei autoturisme şi a produs vătămarea corporală a numitului Radu Marin, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Dosarul a fost înaintat spre judecată, Curţii de Apel Craiova la data de 26.07.2013, ” se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Craiova.

După aproape doi ani de proces, săptămâna trecută, joi, 18 iunie a.c., Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința în acest dosar. Polițistul a fost găsit vinovat și a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni.

“Dispune condamnarea inculpatului Ştocîţă Bogdan Constantin la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 89 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 republicată, cu aplicarea art. 5 din noul Cod penal, dispune condamnarea aceluiaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. Contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 4 ani şi 6 luni ce constituie termen de încercare pentru inculpat. Pe durata termenului de încercare condamnatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere care vor fi aduse la îndeplinire de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Cu apel în termen de 10 zile Pronunţată în şedinţa publică, azi 18.06.2015,” se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

 

 

Politica