vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Burse de excelenţă pentru elevi craioveni

Performanţa în educaţie a fost răsplătită. Este vorba de trei eleve care s-au calificat pentru fazele internaţionale ale olimpiadelor şcolare, iar miercuri au fost răsplătite în cadrul festivităţii de premiere organizată de Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj. Acest centru a fost înfiinţat în luna martie pentru a li se oferi elevilor suportul necesar pregătirii în diverse competiţii şcolare. În acest centru sunt înscrişi 325 elevi de clasele IV-XII. Ceilalţi elevi au primit diplome.

„Este prima festivitate de sfârşit de an a Centrului Judeţean de Excelenţă Dolj. Am început activitatea în luna martie, în anul şcolar 2014-2015 şi am considerat că este un prilej să recompensăm într-un fel, modest, din partea noastră, aceşti elevi minunaţi care au răpit o parte din timpul lor liber pentru această şcoală, au venit la şcoală, chiar sâmbăta şi duminica, şi pentru a participa la cursuri au renunţat la timpul lor liber. Ne bucurăm că au venit aici din pasiune pentru performanţă şi au ales una dintre cele cinci discipline pe care le oferă Centrul, matematică, informatică, biologie, chimie, fizică. Centrul de Excelenţă a fost înfiinţat ca o şcoală după şcoală, pentru a sprijini elevii în activitatea de performanţă venim să le oferim informaţii în plus, care să-i ajute în pregătirea pentru competiţii. Orice elev poate participa la acest centru după ce a trecut de criteriile de selecţie, ori o probă scrisă, ori o participare la olimpiada de specialitate naţională. În acest moment avem înscrişi la această şcoală 325 elevi”, a declarat Luminiţa Popescu, director Centrul de Excelenţă Dolj.

Rotary Club Craiova a oferit burse de excelență elevilor olimpici de la Centrul Județean de Excelență Dolj. Bursele de excelenţă au fost acordate de Rotary Club Craiova în baza clasamentului stabilit de către conducerea Centrului Judeţean de Excelenţă Dolj. Au fost aleşi în urma rezultatelor obţinute de către elevii olimpici la fazele naţionale şi la calificările pentru fazele internaţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eleva Negoescu Alexandra Teodora a primit o bursă de excelență în valoare de 4.500 lei pentru Premiul I obținut la Olimpiada de Biologie, faza națională. Udriștoiu Alexandra Maria a primit o bursă de excelență în valoare de 4.000 lei pentru Premiul II obținut la Olimpiada de Informatică, faza națională și calificarea la Olimpiada Balcanică de Informatică, iar Gabroveanu Elena Diana a primit o bursă de excelență în valoare de 3.500 lei pentru Premiul II obținut la Olimpiada de Biologie, faza națională. Cele trei premiante sunt eleve la Colegiul Național Frații Buzești din Craiova.

„Unul dintre programele Rotary Club Craiova este acela de susţinere a calităţii în educaţie. Astăzi (n.r.-miercuri), cei mai buni elevi ai Centrului de Excelenţă Dolj, vor primi burse de excelenţă, sunt cei care s-au calificat la olimpiadele naţionale şi sunt calificaţi la olimpiadele internaţionale. Bursele de excelenţă sunt în cuantum de 4.500 lei locul I, 4.000 lei locul II şi 3.500 locul III. Avem foarte mulţi copii cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Înainte de a acorda distincţiile pe care clubul le acordă tinerilor de excelenţă, aş vrea să transmit felicitări tuturor profesorilor coordonatori, cei care au muncit alături de aceşti copii care fac performanţe astăzi, ale căror rezultate sunt apreciate de întreaga comunitate craioveană şi susţinută de Club Rotary. Am primit de la Centrul de excelenţă un top al rezultatelor, felicit şi doi distinşi profesori care se pot numi profesori de excelenţă, spun asta pentru că cele trei burse de excelenţă sunt acordate şi pentru munca a doi profesori cu totul deosebiţi, este vorba de profesor Genelia Petrescu de la C.N. Fraţii Buzeşti şi profesor Marius Nicoli de la C.N. Fraţii Buzeşti.Dacă voi obţine aprobarea să acordăm bursă de exelenţă şi cadrelor didactice cu siguranţă vom începe cu domnia voastră”, a precizat prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, preşedinte Rotary Club Craiova.

Cei doi profesori apreciaţi pentru devotamentul cu care se dedică meseriei lor şi ajută elevii să devină performeri au spus că reuşita se obţine după un program de pregătire intensă.

„În spatele acestor rezultate este foarte multă muncă de echipă, atât a mea cât şi a copiilor mei, de lungă durată, trebuie să fie o perioadă destul de lungă de aprofundare, presupune multe sacrificii, dar satisfacţiile pe care le aveam la sfârşitul acestor competiţii şterg urmele eforturilor depuse. Este fantastic că în fiecare an, rezultatele dacă nu sunt pe măsura celor din anii precedenţi sigur sunt mai mari, de vreo patru ani de zile ocupăm locul I, în ţară, ca punctaj general pe olimpiada de biologie, avem rezultate nu numai la nivel naţional ci şi la nivel internaţional, calificaţi atât în loturile lărgite pentru internaţionale, atât şi în loturile restrânse”, a spus Genelia Petrescu, profesor de biologie la C.N. Fraţii Buzeşti.

„Ne bucurăm că după un an de muncă intensă desfăşurată cu determinare şi pasiune, am avut aceste rezultate. Am pregătit-o pe Alexandra Udriştoiu, elevă în clasa a VII-a la Fraţii Buzeşti şi rezultatul se datorează unei munci susţinute care s-a desfăşurat pe perioada de un an şi jumătate, deja, prin orele suplimentare pe care le-am făcut la şcoală, în afară de ora de opţional pe care o au la clasa a VII-a, două zile pe săptămână, când terminam mai devreme şi înainte de programul lor de după amiază, pe ea şi pe alţi colegi, pe Adrian Dicu, care este şi el calificat şi el, este tot olimpic internaţional al României, am organizat ore de pregătire suplimentară. Au obţinut calificare la câte o competiţie internaţională. Efortul pe care l-au depus şi singuri aprofundând lucrurile pe care le-am făcut împreună, a dus la aceste rezultat. Sunt foarte mândru de ceea ce a obţinut. Atunci când te apuci de lucru, nu ştii dacă se pot şi obţine rezultate şi doar vrei să răsplăteşti determinarea cu care vezi că ei vor să facă performanţă, să răsplăteşti şi pasiunea ta pentru a face lucrul acesta. Anul acesta s-au obţinut rezultate conform cu eforturile depuse, dar şi în alţi ani”, a declarat Marius Nicoli, profesor la C.N. Fraţii Buzeşti.

Elevele olimpice la biologie, respectiv informatică şi-au exprimat dorinţa de a continua şi pe viitor să obțină rezultate excelente prin intermediul disciplinelor la care performează.

Fără muncă nu obţii performanţă

„Am obţinut premiul I de la Rotary, iar la olimpiada naţională de biologie am obţinut locul I. A fost o surpriză foarte frumoasă, nu mă aşteptam să obţin acest premiu. Pentru a obţine performanţă, e nevoie să înveţi zi de zi, să înveţi ore în şir, să te dedici complet, altfel nu se poate..Vreau să urmez Medicina pentru că este domeniul cel mai apropiat oarecum de biologie, chiar mă atrage şi îmi doresc să devin un medic bun şi să pot ajuta oamenii. Nu ştiu dacă rămân în ţară să practic această meserie, dacă am şansa să plec, nu voi rămâne”, spune Alexandra Teodora Negoescu

 

Premiul reprezintă pentru mine dovada că, încă, este importantă excelenţa”

„Am primit de la Rotary locul III, eu am fost premiată fiindcă am obţinut locul II la olimpiada naţională de biologie. A avut loc anul acesta în aprilie. Pregătirea la biologie este ceva ce am făcut şi încă fac în fiecare zi, este ceva greu, dar fac din plăcere ceea ce fac, iar rezultatele au fost oarecum neaşteptate pentru că ştiam că sunt şi alţi copii buni, nu numai eu, iar premiul de la Rotary reprezintă pentru mine dovada că încă este importantă excelenţa. Sunt în clasa a IX-a. Vreau să merg la medicină la Cluj când o să termin studiile liceale”, a spus Elena Diana Gabroveanu.

Alexandra Udriştoiu a obţinut locul II oferit de Club Rotary datorită faptului că s-a clasat tot pe locul doi la olimpiada de informatică şi este calificată şi pentru Olimpiada Balcanică de Informatică. Spune că îi place domeniul informaticii şi că pasiunea i-a fost insuflată de la tatăl său.

„M-am pregătit pentru concursuri anul trecut când am venit la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, am ales informatica pentru că mi-a plăcut, este şi tatăl meu în acest domeniu şi mă ajută. Mă pregătesc acum pentru faza internaţională, cu domnul profesor Nicoli căruia îi datorez majoritatea cunoştinţelor mele”, a spus Alexandra Udriştoiu.

 

 

Politica