sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

România, prima medalie la Jocurile Europene de la Baku

Echipajul format din Roxana Petronela Borha şi Elena Meroniac a ocupat locul doi în proba de kaiac dublu pe distanţa de 500  metri, reuşind astfel să aducă prima medalie pentru România la Jocurile Europene de la Baku.

Medalia de aur a fost câştigată de Serbia, iar bronzul a revenit Ungariei. Roxana Borha şi Elena Meroniac sunt campioane europene en titre la kaiac dublu pe distanţa de 1.000  metri şi vicecampioane europene pe distanţa de 500 de metri, scrie Agerpres.

La cat. 53 kg, cvintupla vicecampioană europeană Estera Dobre a învins-o în optimi pe suedeza Fredrika Petersson, dar a cedat în sferturi în fața Nataliei Budu (Republica Moldova).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În proba de kaiac-4 masculin, echipajul format din Nicolae Daniel Burciu, Dan Cristian Costea, Petruş Ionel Gavrilă şi Constantin Mironescu a ocupat ultimul loc, al optulea. Aurul a revenit echipajului Ungariei, urmat de cel al Rusiei şi Belarusului.

Pe de altă parte, boxerul român Ionuț Mirel Jitaru a fost învins la puncte de irlandezul Darren O'Neill (3-0, decizie în unanimitate),în primul tur al categoriei 91 kg. România a înscris 10 sportivi la box: Nicole Răzvan Andreiana (cat. 56 kg), Daniel Florentin Niculescu (64 kg), Constantin Irinel Olaru (69 kg), Alexandru Machedon (81 kg), Ionuț Mirel Jitaru (91 kg), Daniel Emanuel Costea (+91 kg), respectiv Melinda Ștefania Pantiș (51 kg), Ioana Lavinia Mera (60 kg), Simona Lenuța Sitar (64 kg), Ana Roxana Pătrașcu (75 kg).

Alin Moldoveanu a dezamăgit

Campionul olimpic en titre Alin Moldoveanu a ocupat doar locul 22 în calificările probei de pușcă aer comprimat 10 metri și a ratat calificarea în finala de opt. Moldoveanu a acumulat 621,4 puncte, în timp ce germanul Michael Janker, cu 625,9 puncte, a fost ultimul sportiv care a prins finala.

Medalia de aur a fost cucerită de belarusul Vitali Bubnovici, cu 206,6 puncte, argintul i-a revenit italianului Niccolo Campriani, cu 206,4 puncte, iar bronzul a fost adjudecat de israelianul Sergey Richter, 185,5 puncte.

Altfel, Bernadette Szocs s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale probei feminine de simplu la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a dispus cu 4-0 (11-5, 11-9, 11-6, 11-5) de azera Rufat Gulieva, marți, în runda inaugurală. Szocs a avut nevoie de doar 21 de minute pentru a obține victoria, urmând să joace, miercuri, în turul al doilea cu Li Jie, triplă campioană europeană cu echipa Olandei.

Elizabeta Samara este calificată direct în turul al doilea, urmând să joace contra învingătoarei dintre suedeza Matilda Ekholm și bulgăroaica Anelia Karova. Ekholm a învins-o pe Samara cu 3-0 în cadrul meciului pe echipe, pierdut de România în fața Suediei.

Daniel Ciornei a ocupat locul al 31-lea după faza preliminară a concursului individual de tir cu arcul. Ciornei (26 ani) a acumulat 654 puncte, în condițiile în care primul clasat, italianul Mauro Nespoli, a avut 683, iar ultimul (64), kosovarul Hazir Asllani, a avut 554 puncte. În primul tur la fazei eliminatorii, 32-imi, Ciornei se va lupta pe 20 iunie cu austriacul Johan Weiss pentru un loc în fazele superioare. Weiss a ocupat în preliminarii locul 34, cu 651 puncte.

spot_img
spot_img

Politica