joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova, invadată de țânțari

Deși dezinsecția a început în Craiova în urmă cu aproape o lună, oamenii se plâng că sunt foarte multe insecte, în general, și țânțari, în special

Craiovenii sunt total nemulțumiți de campania de dezinsecție din acest an. Nici nu a venit bine vara și oamenii sunt invadați de insecte. Aproape în toate cartierele Craiovei sunt probleme și locuitorii orașului nostru nu știu ce să mai facă.

“Locuiesc în 1 Mai și nu mai știu ce să fac să evit intrarea țânțarilor. Avem și plase de țânțari la toate geamurile și tot degeaba. Evident, mai deschidem și plasa, dar foarte puțin. În fiecare seară omorâm cel puțin șapte, opt țânțari. De mulți ani nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Alin M., de 43 ani, din cartierul 1 Mai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gândindu-ne că în 1 Mai țânțarii pot fi atrași de Parcul “Nicolae Romanescu”, ne-am interesat și în alte zone ale Craiovei.

“Sunt foarte mulți țânțari. Nu știu ce s-a întâmplat în ultima lună, parcă nici nu s-a făcut dezinsecție. Nu putem face față să omorâm țânțari care intră în casă”, a spus Maria P., de 32 ani, din cartierul Brazda lui Novac.

“Față de anii trecuți sunt foarte mulți țânțari. Să sperăm că se va face și o dezinsecție mai bună. Poate varianta cu dezinsecția aeriană nu a fost prea fericită, pentru că înainte nu aveam țânțari”, a punctat Marcel M., de 54 de ani, din cartierul Lăpuș.

După o serie întreagă de nemulțumiri din partea craiovenilor, ne-am adresat reprezentanților SC Salubritate Craiova SRL, care au precizat că dezinsecția se desfășoară în condiții normale.

“O primă dezinsecție la nivelul orașului s-a efectuat prin pulverizare aeriană și a avut loc în perioada 20-21 mai 2015. Am dorit să acționăm din timp, astfel încât să prevenim înmulțirea insectelor dăunătoare, iar suprafața pe care s-a acționat în acest an a fost mai mare față de anii precedenți tocmai pentru a acoperi toate zonele propice pentru dezvoltarea țânțarilor. O nouă etapă de dezinsecție pe teritoriul Craiovei, efectuată de data aceasta prin pulverizare terestră, tocmai ce s-a încheiat și intenționăm să intervenim din nou până la sfârșitul acestei luni. Practic, vor fi șase etape de dezinsecție în acest an, trei terestre și trei prin pulverizare aeriană, care vor fi alternate, pentru a spori eficiența intervențiilor noastre. Este foarte important să precizăm însă că, în tot acest timp, am adresat rugămintea asociațiilor de proprietari din municipiu să efectueze dezinsecția în interior, în subsolurile blocurilor, acolo unde există condiții prielnice pentru înmulțirea insectelor, pentru a mări eficacitatea acțiunilor noastre, însă nu toate s-au conformat”, a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

 

Începe a doua campanie de deratizare

SC Salubritate Craiova SRL demarează joi a doua campanie de deratizare pe domeniul public din acest an, care se va desfăşura într-un interval de șase zile lucrătoare şi care are ca scop combaterea rozătoarelor (şoareci, şobolani) şi menţinerea acestora la un nivel numeric redus.

În zonele de acţiune, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor amplasa, în prima fază, afişe de avertizare a populaţiei şi, ulterior, în aceleaşi locaţii, staţii de intoxicare în care vor fi introduse produsele raticide Jade Grain şi Jade Pastă, substanţe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătăţii.

Întreaga operaţiune va fi derulată cu sprijinul Poliţiei Locale. În afişele de avertizare se va specifica faptul că substanţele folosite sunt toxice pentru oameni şi animale, antidotul folosit în caz de ingestie accidentală (vitamina K), precum şi numărul de telefon al SC Salubritate Craiova SRL.

Programul campaniei de deratizare este următorul:

18.06.2015- Parcul Nicolae Romanescu;

19.06.2015- Parcul Tineretului;

22.06.2015- Cartierele Valea Roşie, Sărari, 1 Mai şi Cimitirul Ungureni;

23.06.2015- Cartierele Brazda lui Novac şi Craioviţa Nouă;

24.06.2015- Cartierele Calea Bucureşti, Lăpuş şi Lăpuş Argeş;

25.06.2015- Cartierele Rovine, George Enescu, Nicolae Titulescu, Corniţoiu Vechi, Cimitirele Dorobănţie, Nord şi Sineasca.

Suprafaţa totală pe care se va efectua activitatea de deratizare este de 400 de hectare, programul urmând să fie adaptat în funcţie de condiţiile meteorologice.

 

 

Politica