joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studenții craioveni, în vizită de studiu la Cluj

20 de studenți din cadrul Facultatății de Litere a Universității din Craiova, secția Comunicare și Relații Publice beneficiază în aceste zile de o a doua vizită de studiu în Cluj-Napoca. Proiectul prin care se desfășoară această activitate este proiectul POSDRU/161/2.1/G/137956, „Facilitarea tranziţiei de la studiu la piaţa muncii a studenţilor filologi şi a celor de la comunicare, prin servicii integrate şi inovatoare”. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de Facultatea de Litere a Universității din Craiova. În cadrul proiectului se urmărește desfășurarea de activități de dezvoltare, implementare, monitorizare și evaluare a serviciilor de consiliere și orientare profesională a studenților ca suport pentru consiliere și orientare profesională.

„90 de studenţi ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, dintr-un total de 400, au fost selectaţi să participe la câte două vizite de studiu în instituții din București, Iași, Timișoara, Sibiu și Cluj. Aceste vizite vin ca un suport pentru activitatea de consiliere şi orientare profesională pentru ca studenţii să se familiarizeze cu cerințele de pe piața muncii”, a declarat lect. univ. dr. Ilona Bădescu, responsabil cu centrele de practică.

În perioada 15-17 iunie, 20 de studenți de la specializarea Comunicare și Relații Publice, anii I și II, efectuează cea de-a doua vizită de studiu la Cluj-Napoca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vizitele au avut loc la un ziar local, din Cluj, de tradiție, cât și la studioul radio al Universității Babeș-Bolyai, Radio UBB. În cadrul Universității Babeș-Bolyai există un studio radio, cât și un studio TV unde toată activitatea este desfășurată de studenți voluntari. Atât emisiunile radio, cât și cele de televiziune sunt gândite și prezentate de studenți de la secția jurnalism.

În cadrul primei vizite de studiu studenților le-au fost prezentate instituțiile: normele de protecție și de siguranță, prezentarea companiei, al istoricului, structura, modul de lucru, vizitarea efectivă a instituției cât și discuții cu personalul.

În cea de-a doua vizită de studiu, care se desfășoară în aceste zile, studenții au avut oportunitatea de a le fi prezentat programul unei zile de lucru, a oportunităților pe care instituția le oferă. Totodată, acestora le-au fost prezentate așteptările companiei, respectiv profilul angajatului.

“Parteneri de practică au fost selectați în funcție de profilul de studiu al studenţilor, respectând curricula acestora. În discuţiile cu reprezentaţii partenerilor de vizită s-a punctat, pentru studenţi, care sunt criteriile instituţiei privind crearea conturului unui angajat. Totodată, dialogul între student şi posibil angajator a fost unul constructiv. În urma vizitelor efectuate studenţii au conştientizat care sunt cerinţele unor viitori angajatori, iar pe de altă parte ei şi-au putut evalua aptitudinile în vederea ocupării unui astfel de post”, conf. univ. dr. Carmen Banța, responsabil grup țintă.

Studenți participanți în cadrul acestui proiect au primit cu interes această vizită de studiu și au mărturisitcă au învățat foarte multe lucruri în cadrul proiectului, lucruri care îi vor ajuta foarte mult pe viitor.

“Mă bucur foarte mult că am putut să fac parte din acest proiect și să beneficiez de aceste două vizite de studiu la Cluj. Consider că am avut posibilitatea în cadrul lui de a-mi da seama ce vreau să urmez pe viitor. Mi-ar plăcea foarte mult să lucrez în domeniul radio și am primit multe recomandări în acest sens de la toți îndrumătorii de practică. Mi-a plăcut mult la Cluj-Napoca și mi-ar plăcea să revin”, a afirmat Marin Mara Alexandra.

Un alt student ne spune că nu știe exact dacă vrea să urmeze domeniul mass-media, însă consider că tot ceea ce a aflat i-a fost util.

“În cadrul proiectului mi-am dat seama dacă am sau nu aptitudini în a lucra în domeniul mass-media. Nu știu dacă voi continua sau nu, încă mă gândesc, dar tot ceea ce am aflat în cadrul practicii de specialitate, cât și din vizitele de lucru m-a ajutat enorm”, a spus Radu Șarpe.

Maria Luana Zară, studentă în anul al doilea la Comunicare și Relații Publice ne mărturisește și ea că are o impresie generală bună despre acest proiect, însă, a fost prea scurt.

“Am învățat cum trebuie redactată o știre de presă, de radio, de televiziune. Am văzut ce înseamnă să lucrezi în acest domeniu și îmi place foarte mult. Aceste vizite de studiu mi-au oferit șansa să cunosc oameni noi și să îmi descopăr și o altă latură a mea. Mi-ar plăcea să mai beneficiez de astfel de vizite de studiu și în alte orașe pentru că voi avea cu siguranță ceva de învățat”, a mărturisit Maria Luana Zara.

 

 

Politica