sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adio, container! Elevii vor avea școală

În comuna Stoiculești autoritățile vor construi o nouă școală, cu propriile fonduri. Aceasta, după ce de la județ nu a venit niciun ajutor. 

Vechea clădire este închisă de doi ani şi nu mai poate fi reparată, iar de atunci, o parte din copii învaţă într-un container – vagon, iar ceilalţi fac naveta în localitatea vecină, informează digi24.ro. 

"Condiţii destul de rele. Este spaţiul destul de mic, copii sunt mulţi, sunt înscrişi 10. Spaţiul este destul de mic. Acum, vara, s-a încălzit foarte rău", a spus Daniela Petrescu, educatoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vechea şcoală avea peste 100 de ani şi când repararea ei a devenit imposibilă, autorităţile locale au început să trimită adrese la conducerea judeţului, însă n-au primit niciun răspuns, mai arată sursa citată. 

Așa că autoritățile nu mai așteaptă și spun că se apucă de treabă. Pentru a face față cheltuielilor, primarul comunei vrea să folosească la muncă localnicii care primesc ajutor social. 

„Sunt în jur de 8, 10 ani de când se face această plângere cu şcoala din satul Stoiculeşti. Nu s-a luat nicio măsură…domnul primar a decis să începem treaba cu fonduri proprii. Să construim o şcoală aici, mai mică, cu nişte condiţii mai bune", a declarat viceprimarul comunei Șușani, Gheorghe Constantinescu.

De la județ, nu se știe: 

"Există foarte multe posibilităţi de a face, cu fonduri europene… multe posibilităţi de a rezolva problema. Da, se poate şi sprijinim. Dar, eu nu ştiu de aşa ceva…".  -Romulus Bulacu – vicepreşedinte CJ Vâlcea.

Costurile pentru construirea noii școli se ridică la aproape două milioane de lei, jumătate din bugetul primăriei pe un an. Noua școală ar putea fi gata anul viitor.

Politica