sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Caravana Antidrog, printre mecanicii de locomotivă

Mecanicii de locomotivă de la Școala Personalului din cadrul Depoului Craiova, al Regionalei C. F. R. au primit, ieri, informații cu privire la efectele nocive pe care le are consumul de droguri asupra persoanelor care intră în contact cu aceste substanțe, dar implicit și pentru societate. Asociația Alianța Internațională Antidrog, secțiunea Regională Sud Vest Oltenia, merge în comunitate și încearcă prin prezentările efectuate să tragă un semnal de alarmă vizavi de consecințe consumului de droguri. Asociația Alianța Internațională Antidrog, secțiunea Regională Sud Vest Oltenia, desfășoară activități în scopul reducerii cererii de droguri la nivelul județelor Mededinți, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj.

 

S-a redus consumul de droguri cu 0,90 % în urma prezentărilor

Chirea Constantin, președintele Asociația Alianța Internațională Antidrog, Secțiunea Regională Sud Vest Oltenia, a atras atenția într-un mod concludent și tăios referitor la modul cum se schimbă chiar și aspectul fizic al persoanelor care sunt dependente de astfel de substanțe negative. Caravana Antidrog a poposit și în rândul mecanicilor de locomotivă pentru a le aduce la cunoștință normele juridice referitoare la aplicarea legilor antidrog, infracțiunile asociate consumului de droguri, direcții de aplicare a strategiei naționale antidrog, efectele negative ale consumului de droguri asupra organismului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ceferiștii sunt niște oameni corecți, cinstiți, care respectă anumite instrucțiuni și regulamente pe calea ferată și cred că au un comportament civic adecvat și în viața de toate zilele și pot să ducă mai departe acestor informații pe care le aducem dânșilor la cunoștiință, cei care cu vorbesc zilnic să le spună să nu consume.Sunt alte modalități de petrecere a timpului liber, să vadă un spectacol de muzică ușoară, să presteze o muncă social utilă, în diverse ONG-uri, să joace șah, să-și ajute vecinul la depanarea unui autoturism, să-și facă curățenie în casă, să citească o carte, să vadă un film, la teatru, sunt atâtea activități care pot abate atenția cetățenilor de la consumul de droguri. Cred că este mai bine să urmeze aceste îndrumări pe care noi le aducem la cunoștință decât să consume alcool sau să fumeze, sau mai grav droguri sau noile substanțe cu proprietăți psihoactive. Noi reducem cererea de droguri prin activități informative antidrog, concursuri, conferințe, simpozioane, seminarii. Ne-am bucurat de foarte bune rezultate privind preponderența consumului de droguri, a scăzut sub 0,90%, un minim drastic care nu a fost prognozat pe nicăieri în aceste cinci județe de când am venit noi și am intrat în forță, a scăzut sub 0,90%, lucru care ne bucură foarte iar echipa din care fac parte și eu, în calitate de conducător, din doctori, jurișți, va fi pusă în fața unor provocări de a mai scade și mai mult, deoarece am sesizat că mulți dintre studenții unde am fost și am prezentat aceaste sfaturi, unde le-am sugerat să nu consume, inhaleze aceste droguri, au renunțat unii la ele.Vârsta de debut se duce deja în sus, numai cei neștiutori mai consumă aceste droguri, vrem un popor sănătos, copiii noștri să învețe carte, să poată să susțină un examen, să aibă o activitate în societate, un loc de muncă cât se poate de stabil, să-și creeze o familie”, Chirea Constantin.

 

Drogurile-caracteristică foarte păcătoasă, lucrurile sunt pierdute”

Directorul medical al Spitalului CFR Craiova, dr. Radu Lucrețiu a punctat că cei mai fragili să intre în lumea vicioasă a consumului de droguri sunt cu precădere tinerii. De asemenea participanții la prezentare au fost îndrumați să nu cadă și pradă alcoolului sau oricăror lucruri care dau dependență.

„Din punctul meu de vedere, partea de consum de droguri nu se adresează vârstei la care sunt dumnealor, mecanicii de locomotivă, este vorba de apanajul persoanelor mai tinere. Le-am povestit cum pot recunoaște o persoană care consumă droguri, pentru că în meseria dânșilor, pot veni oricând în contact cu aceste persoane și evident modul cum pot fi abordați.Un consum de droguri de mare risc poate genera comportamente agresive din partea celor care le consumă. În ceea ce privește consumul de alcool, lucrurile stau puțin altfel, în sensul că se constată că a crescut consumul de alcool, dar efectele sociale și de alte genuri sunt mult reduse față de consumul de droguri, nu dau aceste manifestări psihotice pe care le dau consumul de droguri. Un alcoolic își blochează mai mult partea lui de sănătate decât efectul asupra celorlalți. Drogurile au în primul rând o caracteristică foarte păcătoasă și anume aceea de a crea dependență. În momentul în care am intrat în joaca aceasta, dacă putem să o numim așa, lucrurile sunt pierdute. La alcool, și aici este o problemă, băutorii înveterați sunt foarte greu de adus pe calea cea bună, să nu mai consume alcool și asta înseamnă deja dezintoxicare. La spitalul CFR nu au venit persoane care au consumat droguri de mare risc, este și foarte greu a realiza tratamentul unui pacient care este consumator de droguri într-un spital obișnuit, ci într-un spital de neuropsihiatrie unde există facilitățile necesare”, a declarat Radu Lucrețiu, director medical Spitalul CFR Craiova.

 

Crocodil-un drog mortal

Luminița Simoiu, expert ONU pe probleme de arme chimice, lector, dr. ing. Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii din cadrul Universităţii din Craiova, dar și voluntar în cadrul Asociației Alianța Internațională Antidrog a vorbit și despre componența plantelor etnobotanice, care sunt foarte dăunătoare, fiind alcătuite din substanțe interzise.

„Am venit la această prezentare cu statutul de voluntar, drogurile sunt o problemă care se adresează tinerilor, dar din păcate sunt și mulți adulți care recurg la astfel de consum, motivul pentru care se întâmplă este tragic, foarte mulți tineri nu își mai găsesc explicația, rostul în societate având în vedere lipsa locurilor de muncă, probleme în familie și atunci ei consideră că pot să-și găsească un subterfugiu în consumul de droguri. Foarte multe dintre așa zile etnobotanice, care par legal, ar trebui interzise, vin înspreiate.Avem informații că sunt înspreiate cu droguri reale, de exemplu în China, există foarte multe laboratoare clandestine, din punct de vedere chimic, există o problemă să faci drogurile de sinteză, apelează la această modalitate pentru că cele de sinteză sunt mult mai ieftine decât drogurile naturale, acestea de sinteză. Cei care cumpără aceste substanțe etnobotanice, au impresia că sunt inofensive, dar nu este așa. Noi, chiar avem de la studenții de la Mecanică informații că au apărut noi droguri care se adaptează cerințelor, de exemplu special făcute pentru piața din Europa de Est, o piață mai săracă, adică acestea de calitate dacă putem vorbi așa, sunt mult mai scumpe, de exemplu există un drog nou care se numește crocodil, deoarece face pielea exact ca a unui crocodil. De obicei, după a doua sau a treia injectare, mor. Este o combinație de substanțe foarte toxice, inclusiv solvenți industriali, cărămidă măcinată, se injectează în vene și rezultatul cam acesta este”, Luminița Simoiu.

 

 

spot_img
spot_img

Politica