vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,O proiecţie a viitorului”

Pentru a marca Ziua Copilului, poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier în colaborare cu partenerii din activităţile educativ-preventive Centrul pentru Prevenirea Accidentelor de Circulaţie şi de Muncă şi Complexul Comercial River Plaza Mall au organizat în parcarea centrului comercial din municipiul Râmnicu Vâlcea concursuri destinate elevilor sub denumirea ,,O proiecţie a viitorului,, – un oraş în care se circulă preventiv şi se respectă regulile de circulaţie.

Organizatorii au construit un oraş imaginar cu străzii, intersecţii, treceri de pietoni, semafoare electrice, semne de circulaţie, urmând ca cei mici să fie conducători auto, mici poliţişti şi pietoni. Astfel, aceştia au avut posibilitatea să fie participanţi la traficul rutier din oraşul imaginar.

Copiii din clasa a IV-a de la unităţi şcolare din municipiul Rm. Vâlcea, au participat la un circuit de maşini confecţionate din carton, fiind prezente la ,,start,, 100 de maşinuţe. Aceştia şi-au confecţionat propriile maşini cu care s-au întrecut pe un circuit prevăzut cu treceri de pietoni, staţii de autobuz, indicatoare etc..

Policlinica Buna Vestire Craiova

Categoriile pentru care s-au acordat cupe şi premii sunt :

  • Cea mai frumoasă maşină;

  • Cea mai originală maşină;

  • Cel mai disciplinat şofer;

  • Cel mai rapid şofer;

  • Cea mai simpatică şoferiţă;

  • Micul poliţist.

 

Activitatea a avut ca obiectiv familiarizarea elevilor cu regulile de circulaţie prin implicarea lor în activităţi de petrecere a timpului liber. Toţi cei aproximativ 300 de copii participanţi la aceste activităţi, inclusiv susţinători ai celor care şi-au confecţionat maşinuţe au fost recompensaţi cu diverse premii fiind o acţiune organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

 

 

Politica