luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tichetele de masă, majorate

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată la 9,41 lei, potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial la sfârșitul lunii mai. S-au adăugat în plus doar şase bani, însă este prima apreciere valorică din ultimii trei ani.

Salariații au posibilitatea de a primi de la angajatori o alocație individuală de hrană sub formă de tichete de masă. Valoarea unui astfel de tichet s-a majorat acum la 9,41 lei.

Potrivit unui Ordin al Ministerului Muncii, apărut în Monitorul Oficial din 28 mai, valoarea unui tichet de masă crește de la 9,35 la 9,41 de lei, începând cu luna mai, iar angajații vor primi aceşti bani " în plus din iunie. Cumulat cu scăderea TVA-ului la alimente, coșul de alimente al românilor devine puțin mai încăpător.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din luna februarie a anului 2011, atunci când valoarea unui tichet de masă a fost mărită la 9 lei, singura creștere care a mai avut loc până acum a fost făcută în mai 2013 de la 9 la 9,35 de lei.

În urma unor modificări legislative recente, angajatorii au posibilitatea de a acorda tichete de masă atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic.

Sursă informaţii: realitatea.net.

Politica