vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ascultarea telefoanelor, suspendată

Agenţia Naţională de Securitate nu mai ascultă telefoanele americanilor.

Senatul Statelor Unite nu a reușit să ajungă la un acord pentru a evita expirarea programului controversat de colectare a datelor telefonice de către NSA, prevăzută la 0.01 (4.01 GMT) luni, au declarat duminică senatori, potrivit Agerpres.

"Începând din această seară, angajații NSA (Agenția de Securitate Națională) care consultau baza de date (asupra apelurilor telefonice în SUA) nu vor mai putea să o facă, toate acestea datorită senatorului Rand Paul", care a blocat procedura, a declarat furios pentru AFP senatorul Richard Burr, președintele Comisiei de Informații a Senatului, arată sursacitată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Casa Albă a deplâns duminică lipsa unui acord în Senatul SUA pentru a evita expirarea programului de colectare a datelor telefonice de către NSA, Agenția de Securitate Națională, cerând aleșilor să voteze rapid pentru a pune capăt unei suspendări "iresponsabile", mai arată AGERPRES.

O sursă apropiată liderului majorității în Senat, Mitch McConnell, a declarat, cu toate acestea, că examinarea textului blocat duminică seară ar continua în timpul săptămânii, cu un vot final așteptat "marți sau miercuri".

 

Politica