sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniorii D au început misiunea de calificare la turneul semifinal

Craiova este reprezentată la faza zonală a campionatului naţional de juniori D, aflată în desfăşurare, de două echipe, CSU şi Dinamyk Craiova. Juniorii formaţiei ce evoluează în Liga I din Bănie au fost repartizaţi în zona doi, ce este susţinută la complexul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, grupa B, alături de CSM Râmnicu Vâlcea şi CSS Turnu Măgurele, în timp ce grupa A este formată din ACS Poli Timişoara, CSS Caracal şi SCM Argeş Piteşti. Primele două clasate în fiecare grupă se vor întâlni, sâmbătă, în semifinalele turneului zonal, iar duminică se va disputa finala care va decide echipa ce va merge la faza semifinală. CSU Craiova a disputat, ieri deja, primul meci, împotriva lui CSM Râmnicu Vâlcea, partidă care s-a încheiat, însă, după terminarea ediţiei.

Astăzi juniorii craioveni vor întâlni CSS Turnu Măgurele, de la ora 17.00. Grupa de juniori D de la CSU Craiova este pregătită de Mitică Barbu şi are în componenţă următorii jucători: portari: Ionuţ Ogarcă, David Poenaru; jucători de câmp: Alexandru Iovu, Daniel Ogarcă, Felix Coman, Gabriel Pisică, Rareş Temeloiu, Alex Juvricea, Alin Gogoşanu, Denis Guţă, Ştefan Baiaram, Călin Şegău, Cătălin Teleru, Raul Popescu. De cealaltă parte, Dinamyk Craiova va evolua în zona 4, găzduită de Timişoara, Repartizată în grupa B, gruparea pregătită de Filip Popescu a început de ieri să joace la turneul zonal, întâlnind în primul meci LPS Banatul Timişoara, dar şi acest joc s-a încheiat după terminarea ediţiei.

Astăzi formaţia craioveană se va duela cu Pandurii Târgu Jiu, de la ora 17.00, iar vineri va da piept cu UTA Arad, de la ora 18.15. Sâmbătă se vor disputa cele două semifinale, între câştigătoarele grupelor şi echipele clasate pe locul doi, iar duminică se va susţine ultimul act al fazei zonale. Lotul echipei Dinamyk îi cuprinde pe următorii: portar: Mario Enache; jucători de câmp: Robert Truşcă, Andrei Pârvu, Gabriel Ciuciulete, Robert Popescu, Vlăduţ Mincă, Antonio Miuţescu, Dragoş Popa, Flavius Marcu, David Bică, Mario Hrelea. Ambele formaţii de juniori D din Bănie au ca obiectiv câştigarea etapei zonale şi calificarea la turneul semifinal. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dinamyk şi Junior Craiova, în zona 2 şi 7 la juniori E 

Altfel, juniorii E şi-au aflat şi ei adversarii de la turneul zonal, care va începe pe data de 2 iunie. La această categorie, Craiova este reprezentată de Dinamyk şi Junior 2014, ultima fiind cunoscută mai mult ca grupa “leuţilor”, deoarece au făcut parte din central de copii şi juniori al Universităţii Craiova şi evoluează în continuare cu leul pe piept. Juniorii “dinamici” vor juca în zona doi, la Piteşti, fiind în grupă alături de Chindia Târgovişte, Atletico Roşiorii de Vede şi Academica Argeş.

“Leuţii” vor evolua în zona 7, la complexul sportiv al Academiei Hagi din Ovidiu, într-o grupă care mai are în componenţă echipele FC Viitorul şi CSS Slobozia. Sistemul de calificare la juniori E este identic cu cel al juniorilor D, iar pentru a merge mai departe la turneul semifinal, echipele craiovene sunt nevoite să câştige turneele zonale din care fac parte.

Politica