marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alte disponibilizări la Oltchim

500 de salariaţi ai combinatului Oltchim vor fi trimişi acasă de la 1 iunie. Anunţul a fost făcut de sindicalişti. Printre  cei vizaţi de disponibilizări se numără angajaţi din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, din Piteşti

Angajaţii care au fost disponibilizaţi în urmă cu doi ani îşi aşteaptă şi acum salariile compensatorii. Rămaşi şi fără indemnizaţia de şomaj, oamenii sunt disperaţi pentru că  nu mai au nicio sursă de venit. Din cei peste 5.000 lei, cât fi trebuit să primească, au încasat doar 500 lei. Administratorul judiciar al combinatului, a afirmat, marţi, la o întâlnire organizată la sediul Prefecturii Vâlcea, că datoria către salariaţii disponibilizaţi va fi achitată în tranşe lunare de câte 1.000 de lei, începând cu luna iunie.

Oltchim le datorează foştilor angajaţi peste 6 milioane de euro. Fiecare salariat disponibilizat are, conform legii, dreptul  să primească, între 7 şi 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei, în funcţie de vechime. Per total, societatea le datorează foştilor angajaţi peste 6 milioane de euro. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem să dăm bani şi am recunoscut. Instanţa a suspendat acele procese intentate de foştii angajaţi tocmai pentru că am recunoscut că avem de dat bani, doar că puşculiţa este goală. Alegerea a fost următoarea: golim puşculiţa pentru a plăti salariile compensatorii şi blocăm activitatea sau cerem sprijin de la Guvern, pe ceea ce poate să ne dea, şi împărţim problema în două. Oltchim are prevăzut în planul de reorganizare să plătească integral aceste datorii, dar depinde de un moment care nu poate fi estimat la această dată, respectiv de vânzarea acelui SPV. Discuţia de acum este următoarea: Oltchim plăteşte 1.000 de lei pentru fiecare disponibilizat începând cu luna iunie, că atâta poate. În acelaşi timp va menţine producţia, va menţine oamenii. Asta e ceea ce poate face acum Oltchim”, a declarat, potrivit adevărul.ro, Florian Mateiţă, reprezentantul BDO Rominsolv. 

Florian Mateiţă a mai declarat, potrivit sursei citate, că în acest moment se lucrează la o nouă organigramă şi se doreşte menţinerea doar a personalului necesar pentru conservarea activelor şi de prezentarea instalaţiilor potenţialilor investitori.

Politica