sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

M. Geoană: Cartierul „chinezesc” nu va fi construit cu forţă de muncă locală

Chinezii care construiesc un nou cartier de locuinţe în Craiova nu vor folosi forţă de muncă din România şi nici nu vor cumpăra de aici materialele necesare. Informaţia a fost lansată de senatorul Mircea Geoană în cadrul unui video- interviu acordat „Jurnalul Olteniei”.

„Cartierul de locuinţe construit de chinezi, dacă şi cum va fi el construit aici la Craiova, informaţiile mele sunt că din păcate forţa de muncă şi încurajarea pe orizontală a economiei româneşti – ciment, asfalt, fier beton nu provin din România. Undeva în partea contractuală, statul român fie nu a putut, fie nu a dorit, nu fac procese de intenţie,” a afirmat Mircea Geoană.

În context, senatorul a declarat că PSRO, formaţiune politică pe care o conduce, vrea modificarea legislaţiei în sensul sprijinirii mediului de afaceri din România:„Atunci când dai unui străin un contract de lucrări publice să creezi legislaţie ca subcontractorii la un câştigător extern al unei astfel de licitaţii să fie din România.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mircea Geoană a vorbit şi despre faptul că PSRO se bazează pe specialiştii din toate domeniile de interes, dar şi despre „abuzurile” ANAF din ultima perioadă.

Vezi mai jos interviul integral.

 

Politica