luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dulgheru – Halep, pentru un loc în semifinale la Roma

Simona Halep (23 de ani, locul 2 WTA) și Alexandra Dulgheru (25 de ani, locul 72 WTA) joaca in sferturile de finala ale turneului de la Roma, in direct pe Dolce Sport 1, de la ora 13.00. Dulgheru a trecut în optimile de finală, cu scorul de 6-4, 6-3, de rusoaica Ekaterina Makarova (locul 8 WTA), în timp ce Simona Halep a învins-o pe americanca Venus Williams (locul 16 WTA), scor 6-2, 6-1.

Dulgheru şi Halep nu s-au mai întâlnit până acum în competiţiile WTA.

Accederea în sferturile de finală ale competiţiei de la Foro Italico este recompensată cu un premiu de 46.000 de euro şi cu 190 de puncte WTA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Simona Halep a declarat ieri că nu contează cine va câştiga, deoarece o româncă va fi în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

"Este o luptătoare foarte mare, a făcut un rezultat destul de bun până acum şi nu are nimic de pierdut. Nu contează cine va câştiga, o româncă va fi în semifinale, aşa că pentru România este bine. Eu am şansa mea şi, cu siguranţă, voi lupta ca să câştig. Sper sa fie un meci frumos şi să vină cât mai multă lume. Pe teren suntem mereu adversare, dar nu o consider un adversar şi în viaţa de zi cu zi. Aşa că-i doresc succes şi să fie sănătoasă", a spus Halep pentru Dolce Sport.

Simona Halep a învins-o, în optimi de finală, pe Venus Williams (SUA), locul 16 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1.

În schimb, Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, venită din calificări, a afirmat că întâlnirea cu Simona Halep, din sferturile de finală ale turneului de la Roma, va fi cu siguranţă un meci frumos, în care ea nu are ce pierde.

"O să fie frumos. Clar o să fie 90 la sută români în tribune, nu ştiu dacă vor exista şi străini. Pentru noi, pentru români, asta e un lucru foarte bun. Am jucat cu ea (n.r. – cu Simona Halep) acum mult timp şi nu pot să spun că mai are relevanţă. Cu exactitate nu mai îmi aduc aminte când am jucat cu ea. Eram junioare, 14-15 ani, cam aşa ceva. Cred că Simona a bătut. Dar nu ştiu sigur, de asta zic că nu cred că are relevanţă pentru că a fost acum mult timp. Dar o să fie frumos, eu nu am nimic ce pierde şi cu siguranţă va fi o atmosferă frumoasă", a spus Dulgheru la Dolce Sport.

Într-un alt meci încheiat în această dimineaţă, Irina-Camelia Begu a fost învinsă de Victoria Azarenka, în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-1, după două ore şi 18 minute de joc. 

Dolce Sport transmite, pe lângă meciul Simona Halep – Alexandra Dulgheru, alte trei întâlniri.

Programul meciurilor de tenis transmise astăzi de Dolce Sport:

Ora 13.00, Dolce Sport 1: Alexandra DULGHERU – Simona HALEP

Ora 15.00, Dolce Sport 2: Carla SUÁREZ NAVARRO – Petra KVITOVA

Ora 17.00, Dolce Sport2: Christina MCHALE – Daria GAVRILOVA

Ora 20.30, Dolce Sport 1: Maria ȘARAPOVA – Victoria AZARENKA

Politica