joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai aproape de locurile 5 – 6

Sportivele pregătite de Aurelian Roşca au învins marţi seara, în deplasare, pe CSM Ploieşti, cu scorul 26-20, la pauză 14-10, şi au şanse mari ca la finalul acestei luni să lupte pentru locurile 5-6 în Liga Naţională. Pentru SCM au înscris: Eidem – 5 goluri, Ianaşi, Tiron, Cioaric (toate câte patru), Georgescu (3), Amariei, Zamfirescu, Apipie, Lazarin, Florica – toate câte unul.

SCM Craiova mai trebuie să obţină o victorie în faţa prahovencelor, pentru a juca pentru locurile 5-6. Următorul meci va avea loc sâmbătă, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă. Dacă vor câştiga duelul cu prahovencele, SCM Craiova va înfrunta câştigătoarea dintre Brăila şi Zalău. În prima partidă, HC Dunărea Brăila s-a impus acasă în fața formației HC Zalău cu 25-23 (14-13), însă următoarele jocuri vor avea loc la Zalău.

CSM Bucureşti şi Baia Mare, favorite la finală

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSM București a învins-o marţi seara pe ASC Corona 2010 Brașov cu scorul de 28-26 (13-9, 24-24), după aruncările de la 7 metri, în primul meci al semifinalei Ligii Naționale de handbal feminin. CSM Bucureşti a condus la pauză cu 13-9, dar Corona a făcut o repriză secundă foarte bună și cu două minute și jumătate înainte de final conducea cu 24-22.
Time-out-ul luat de antrenorul craiovean Bogdan Burcea a avut însă un efect nefast, pentru că formația brașoveană nu a reușit să profite de avantajul din acel moment, două goluri și atacul. Iulia Curea și Deonise Fachinello (după o greșeală comisă de Mica Brădeanu în ultimele secunde) au marcat golurile care au trimis meciul la aruncările de la 7 metri.
Portarul brazilian Mayssa Pessoa a apărat șuturile expediate de Andreea Pricopi și Mihaela Briscan, iar pentru CSMB au înscris Linnea Torstenson, Ana Paula Rodrigues, Irina Glibko și Cristina Vărzaru. De partea cealaltă, Ana Maria Mîrcă-Olariu a apărat aruncarea spaniolei Carmen Martin, golurile brașovencelor fiind reușite de Brădeanu și Oana Apetrei, informează Agerpres. În timpul meciului, portarii Mayssa Pessoa (CSMB) și Denisa Dedu (Corona) au reușit câte 20 de parade fiecare.
CSM București este acum favorită la calificarea în finală, urmând să dispute pe teren propriu următoarele două meciuri ale semifinalei, pe 16 mai, și eventual, 18 mai.

În prima semifinală, campioana HCM Baia Mare a învins-o în deplasare pe HCM Roman cu 25-20 (13-13) și va fi gazdă în următoarele partide, pe 15 mai și, eventual, 17 mai, dacă va mai fi cazul.

Politica