vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

A mai schingiuit un om până să fie prins

Dumitru Hornoiu, recidivistul periculos din  satul mehedinţean Cioroboreni care a torturat un tânăr din localitate mai rău ca la Guantanamo, a mai băgat în spital un alt localnic,  până să fie încătuşat de poliţie. A intrat peste om în casă şi, sub pretextul că i-ar fi omorât un câine, l-a bătut cu o rangă şi cu o cazma.

Dumitru Raia, de 59 de ani, din Cioroboreni  a declarat că dormea când a fost luat la omor de către agresor care a dat buzna peste el în casă în toiul nopţii.

„A intrat peste mine în casă m-a rugat să-i aprind becul, eu dormeam. I-am aprins becul şi a început să mă înjure. Mă fi-al dracu să fii că tu mi-ai omorât mie un câine. I-am spus că nu e adevărat şi atunci a dat cu cazmaua în becul din tavanul casei, m-a doborât jos şi s-a pus cu o bucată de ţeavă metalică de vreo 70 de centimetri pe mine, apoi nu mai ştiu nimic. A stat, a fumat vreo 4-5 ţigări ce am avut pe acolo prin casă. Bătaia a durat cred că mai mult de o jumătate de oră. După ce a plecat, încet în genunchi, cu mâinile, cu coatele am închis uşa că m-am gândit că vine iar peste mine”, a declarat victima de pe patul spitalului. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dimineaţa a venit la el o mătuşă, care l-a găsit într-o baltă de sânge. Femeia a strigat la vecini, care imediat au alertat poliţia şi salvarea. Omul a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin cu răni multiple pe tot corpul. Nu poate să meargă din cauza unei contuzii la piciorul stâng şi are două coaste rupte. Cu  2 zile în urmă, ,,pârnăiaşul” a  torturat în adevăratul sens al cuvântului alt localnic.  Prima victimă, Daniel Constantin Căbulea, a fost la un pas de moarte, după ce Dumitru Hornoiu l-a bătut cu securea, l-a legat la mâini cu o sârmă şi a turnat diluant pe el după care i-a dat foc. După câteva zile de bâjbâială poliţia a reuşit să-l prindă pe Dumitru Hornoiu. El a fost reţinut pentru tentativă de omor, lipsire de libertate şi tâlhărie în formă calificată. Ulterior, Tribunalul Mehedinţi a admis propunerea procurorilor.

Întrebat de  jurnalişti de ce l-a schingiuit pe Căbulea, Hornoiu a răspuns în sictir, la intrarea în Parchet: ,,Bine că n-a murit, fraierul!”

Patimile lui Căbulea

Daniel Căbulea a povestit la spital că Dumitru Hornoiu l-a rugat să îl ducă acasă cu căruţa, iar când au ajuns în casă, l-a bătut cu o secure, a aruncat diluant pe el după care i-a dat foc, iar după ce a aruncat hainele de pe el ca să se salveze, agresorul l-a legat cu o sârmă de mâini şi de picioare şi l-a închis în casă. O noapte întreagă, victima a căutat mijloace ca să scape reuşind spre dimineaţă să rupă sârma cu care era legat de picioare. Atunci a spart geamul de la camera în care fusese încuiat, a ieşit pe uliţa satului şi  a cerut ajutor la vecinii care au chemat Ambulanţa şi Poliţia. Agresorul a fost, de curând, eliberat condiţionat după o condamnare pentru violare de domiciliu şi lovire. Acum, el are mari şanse să ajungă din nou la pârnaie.

Politica