vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi ani la puşcărie pentru o şpagă de 400 de lei

Tânărul de 28 de ani, din comuna doljeană Bistreţ, trimis în judecată, anul trecut, în stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub acuzaţia de dare de mită, a şi fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Craiova i-a respins inculpatului apelul, marţi, acesta rămânând cu pedeapsa primită la Tribunalul Dolj. Doljeanul a fost prins în flagrant încercând să-l mituiască cu 400 de lei pe un agent de la Postul de Poliţie Bârca, pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Reamintim că, poliţiştii doljeni, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, l-au prins, în flagrant pe Ionuţ Petrişor, tânărul 28 de ani, în timp ce oferea 400 de lei mită unui agent de poliţie din localitatea doljeană Bârca. Reprezentanţii IPJ Dolj anunţau la momentul flagrantului că, pe 9 octombrie 2014, agentul de poliţie Cornel-Anton Constantinescu, de 25 de ani, ajutor şef de post la Postul de Poliţie Bârca, a informat comanda Inspectoratului cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce îl audia pe Petrişor Ionuţ, de 28 de ani, din comuna Bistreţ, în calitate de suspect într-un dosar penal, acesta i-a oferit în repetate rânduri o sumă de bani ca să nu-i întocmească dosar penal.

Tânărul de 28 de ani era audiat într-un dosar deschis pe numele său de poliţiştii din Bârca, în cursul lunii februarie, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, fiind depistat în trafic, la volanul unui Peugeot, de oamenii legii la momentul respectiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agentul de poliţie l-a refuzat de fiecare dată pe suspect, însă acesta a insistat, aşa că pe 25 octombrie 2014, la sediul Postului de Poliţie Bârca, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri anticorupţie şi lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca l-au prins în flagrant pe Ionuţ Petrişor, în timp ce-i dădea poliţistului 400 lei pentru a nu fi trimis în judecată. A fost ridicat şi adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru audieri, de aici ajungând în spatele gratiilor pentru dare de mită.

Pe 10 noiembrie 2014, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar instanţa de judecată a şi pronunţat sentinţa pe 5 decembrie, după ce inculpatul a recunoscut şi regretat comiterea faptelor. Astfel Ionuţ Petrişor a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis (dosarul pentru care dăduse şpagă să scape) şi 1 an şi 10 luni închisoare pentru dare de mită, instanţa dispunând ca inculpatul să execute 2 ani de închisoare.

În plus, i s-a prelungit şi arestarea preventivă:
În baza art. 335 al.2 NCP, cu aplic.art. 396 alin. 10 NCPP, condamnă pe inculpatul Ionuţ Petrişor la pedeapsa de 6 luni închisoare. În baza art. 290 NCp, art. 6 alin 1 din legea 78/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 NCPP, condamnă pe inculpatul Ionuţ Petrişor la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Ionuţ Petrişor, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea (1 an şi 10 luni ), la care se adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa de 6 luni (2 luni), deci pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit.a, b Cp ca pedeapsă complementară. Deduce detenţia inculpatului de la 15.10.2014 la zi şi menţine starea de arest. Confiscă de la inculpat suma de 400 lei. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 5.12.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Nemulţumit de sentinţă, inculpatul a declarat apel, însă n-a avut succes.

Marţi, 10 martie a.c., Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul ca nefondat, tânărul rămânând după gratii până la ispăşirea pedepsei:
Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Petrişor Ionuţ împotriva sentinţei penale nr. 1355/05.12.2014 a Tribunalului Dolj şi menţine hotărârea atacată. Deduce în continuare detenţia din 15.12.2014 la zi. Obligă pe apelantul inculpat să achite statului 400 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată, azi, 10.03.2015, în şedinţă publică, la sediul instanţei.

Politica