duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

20 de localităţi gorjene nu a primit alimentele UE

Locuitorii mai multor sate din Gorj au rămas fără alimentele de la Uniunea Europeană, după ce firma care se ocupa cu distribuirea alimentelor, nu a respectat clauzele contractului.
20 de comune ale judeţului Gorj nu au primit până în prezent ajutoarele alimentare europene de la firma Coremi, condusă de omul de afaceri, Nicolae Sarcină. Termenul limită de repartizare a fost 2 februarie, iar printre primăriile unde alimentele UE nu au ajuns se numără Bărbăteşti, Bumbeşti-Piţic, Căpreni, Cătunele, Dănciuleşti, Crasna, Glogova, Godinesti, Ioneşti sau Jupâneşti.
 
În total, din cele 151.518 de pachete s-au împărţit până acum 117.221 pachete, urmând ca cele 34.297 de pachete să fie redistribuite fie de la alte primării din judeţ care au stoc excedentar, fie de la alte judeţe învecinate care, de asemenea, au rămas cu pachete pe stoc. Primăriile cu alimente rămase în excedent sunt Albeni, Arcani, Bolboşi, Brăneşti, Drăguţeşti, Licurici, Mătăsari, Negomir, Novaci şi Urdari.
A spus Corina Belteu, purtătoare de cuvânt a Prefecturii Gorj, conform Gorjexclusiv
 
Deasemenea în Vâlcea, Ministerul Fondurilor Europene a decis, deja, să rezilieze contractul cu firma Coremi Inter Rovinari pentru că nu a reuşit să distribuie ajutoarele alimentare în toate cele 89 de localităţi din judeţ,  conform înţelegerii iniţiale.
spot_img
spot_img

Politica