luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muncă în folosul comunităţii pentru amenzile neplătite

Zece gorjeni trebuie să presteze  aproape 250 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru că nu şi-au plătit amenizile primite de la jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ)   Gorj, Alin Ivan, a declarat, miercuri, că, în cursul anului 2014, IJJ Gorj a înaintat instanţelor de judecată un număr de zece cauze, valoarea amenzilor aplicate fiind în cuantum de 3.840 lei, fiind dispusă prestarea unui număr de 246 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Majoritatea sancţiunilor contravenţionale aplicate de către agenţii constatatori din cadrul unităţii care nu au fost achitate de persoanele sancţionate în termenul legal au vizat fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pe linie de prostituţie şi cerşetorie. În conformitate cu prevederile privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, instanţa judecătorească poate, în baza unei sesizări, să înlocuiască amenda cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
A afirmat Alin Ivan

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anul 2013, arată AGERPRES, o parte dintre amenzile aplicate de către jandarmii gorjeni, pe diferite acte normative, în valoare totală de 30.510 lei, nu au fost achitate de către persoanele sancţionate, acestora fiindu-le întocmite documentele specifice care au fost înaintate la instanţele de judecată pentru înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenienţilor la prestarea unor activităţi în folosul comunităţii, rezultând un număr total de peste 900 de ore.

Politica