duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Să fie trei din trei pentru panduri?

Pandurii şi-au aflat companioana din faza sferturilor de finală a competiţiei resuscitate în acest sezon de către Liga Profesionistă de Fotbal. Echipa pregătită de Grigoraş va lupta împotriva Oţelului Galaţi pentru un loc în semifinale, aceasta fiind norocoasă la tragere, deoarece pe gălăţeni, pandurii i-au bătut în două rânduri în această toamnă, având un avantaj moral.
Prima victorie a survenit în timpul campionatului, una zdrobitoare de altfel, scor 4-0, la Târgu-Jiu, iar elevii lui Grigoraş s-au impus pentru a doua oară în faţa aceleiaşi formaţii în Cupa României, la Galaţi, însă de această dată gălăţenii au opus mult mai multă rezistenţă, cedând cu greu în prelungirile partidei.
Două victorii în două întreceri diferite, iar pentru ca tabloul să fie complet, gorjenii trebuie să obţină şi a treia izbândă contra Oţelului Galaţi, în a treia competiţie internă.

Cred că e o tragere la sorţi mai mult decât bună pentru noi, jucăm acasă contra unei echipe, pe care am mai învins-o şi în campionat, dar şi în Cupa României, avem un avantaj asupra lor. Tratăm fiecare competiţie foarte serios, e o şansă bună pentru noi să mergem mai departe. Sper ca ei să-şi fi regăsit plăcerea şi moralul după victoria de la Braşov, ne cam lipsea moralul în ultima vreme. E bine că am adus cele 3 puncte de acolo deşi meciul nu a fost deloc unul facil. Avem o şansă şi în Cupa României şi în Cupa Ligii, să sperăm că vom câştiga şi în meciurile rămase în campionat, depinde numai de noi să profităm de un program accesibil cu echipe, care pot fi bătute.
Petre Grigoraş, pentru site-ul oficial al clubului

Sferturile Cupei Ligii sunt programate în intervalul 12-14 decembrie, partida urmând să transpună la Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pauză de două săptămâni în campionat

În celelalte trei meciuri din sferturi, se vor întâlni: Dinamo Bucureşti – „U” Cluj, CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu – FC Viitorul.
În altă ordine de idei, Grigoraş le-a acordat jucătorilor săi o pauză de trei zile după partida de la Braşov, azi pandurii reluând pregătirile în vederea întâlnirii de peste două săptămâni cu FC Botoşani. Un singur jucător va lipsi în această perioadă de la antrenamente, atacantul Deyvidas Matulevicius fiind convocat la lotul naţional al Lituaniei pentru preliminariile Campionatului European din 2016.
Pentru că urmează o serie de noi jocuri internaţionale, Liga I se va afla într-o pauză competiţională timp de două săptămâni, motiv de bucurie pentru preşedintele grupării din Târgu-Jiu, care a declarat că, deşi ar fi preferat să se joace în continuare, perioada liberă din campionat le va permite jucătorilor accidentaţi să se refacă până la confruntarea cu FC Botoşani.

Ar fi fost bine să fi jucat în continuare dar, pe de altă parte, e bună şi pauza aceasta din campionat, pentru că mai avem 2-3 jucători accidentaţi, care se pot reface până la meciul din etapa viitoare cu FC Botoşani.
A declarat Mihai Prunariu, preşedintele clubului din Târgu-Jiu, conform panduriics.ro

Referitor la jocurile, pe care pandurii le mai au de disputat în Liga I până la încheierea anului, Petre Grigoraş crede că o „recoltă” de şase puncte din cele două partide, pe care le vor juca acasă, ar injecta linişte şi încredere în venele echipei.

Ar fi o mare realizare dacă am câştiga cele două meciuri de pe teren propriu, pe care le jucăm pe final de tur. Ar aduce mai multă linişte şi încredere pentru noi într-un campionat echilibrat după care, la final de sezon, vor retrograda şase echipe. În acest sezon avem două victorii acasă şi cred că a fost o problemă de lipsă de încredere şi o teamă. Altădată, Pandurii ceda greu punctele de acasă. Dar după jocul prestat trebuia să avem cu 6-7 puncte mai mult în clasament. Fotbalul se joacă însă pe goluri şi puncte, nu pe ocazii, iar noi am câştigat puţine puncte din meciuri pe care le-am avut la îndemână.
A spus tehnicianul

Finalul turului îi va surprinde pe gorjeni cu trei întâlniri nu foarte dificile, dar care necesită o doză bună de concentrare. La redebutul campionatului, după pauza de două săptămâni, Pandurii va primi vizita grupării din Botoşani, apoi se va deplasa la ultima clasată, CSMS Iaşi, iar la începutul lunii decembrie va evolua pe teren propriu cu Rapid Bucureşti, etapă în urma căreia se va pune punct în Liga I pentru anul 2014.

Politica