joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acces în hotel doar printr-un simplu click pe telefon

Universitatea din Craiova a obţinut locul al III-lea la Concursul Naţional Informatics and Mathematics Students Moving Ahead in Research and Technology (imSMART), organizat de Asociaţia Studenţilor la Matematică şi Informatică (ASMI) şi Facultatea de Matematică şi Informatică (FMI) din cadrul Universităţii din Bucureşti, în perioada octombrie-noiembrie 2014.

Proiectul susţinut la concurs a fost dezvoltat de studenţii: Cristian Totolin, Marius Neghină, Alexandru Sperilă, Marian Marcu şi Alexandru Mitrică – de la Facultatea de Automatică, Electronică şi Calculatoare.
Îndrumătorii au fost din cadrul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei: Asist. Univ. Dr. Ing. Sorin Ilie, S. L. Ing. Ioan Lemeni, Prof. Univ. Dr. Ing. Costin Bădică şi Prof. Univ. Dr. Ing. Marius Brezovan. Proiectul s-a bucurat de susţinerea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova, care a pus la dispoziţie studioul foto pentru înregistrarea demonstraţiilor.

La concursul imSMART au participat 20 de echipe din întreaga ţară, dintre care 10 au fost selectate pentru a prezenta proiectele lor la Bucureşti în faţa unei comisii de specialişti din industrie. Echipelor finaliste li s-au alocat mentori tehnici şi de imagine pentru îmbunătăţirea modului de prezentare. Competiţia a fost strânsă, au fost puse în concurs trei premii, în valoare totală de 2.000 euro, iar echipa din Craiova s-a clasat pe locul al III- lea cu proiectul Smart hotel room. Acesta a fost apreciat pentru scalabilitate, interoperabilitate, tehnologiile folosite şi actualitatea temei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sistemul prezentat în cadrul concursului presupune eliminarea necesităţii cheilor, întrerupătoarelor şi sistemelor de securitate în hoteluri.
Acesta se instalează pe smartphone de către utilizator şi îi dă dreptul de a controla de la distanţă uşa, luminile sau prizele. În plus, poate anunţa utilizatorul dacă este sau nu cineva prezent în încăpere.

Proiectul Smart hotel poate fi văzut în acţiune în cadrul workshop-ului studenţesc BringITon de la Iaşi, în data de 14-15 noiembrie 2014. Concursul imSMART s-a adresat atât studenţilor interesaţi de progresul în domeniul informaticii, cât şi firmelor de profil.

Politica