joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un an cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul Primăriei Craiova pentru un contrabandist de ţigări

Un craiovean de 41 de ani, prins de poliţişti cu peste 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă în portbagajul maşinii, şi chiar reţinut pe 22 mai a.c. pentru 24 de ore, a fost găsit vinovat de infracţiuni la regimul vamal, mai exact contrabandă cu ţigări şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost pronunţată joi, 6 noiembrie a.c., de magistraţii Judecătoriei Craiova, care au dispus ca bărbatul să muncească două luni în folosul comunităţii şi, pentru că nu este definitivă, poate fi contestată atât de inculpat, cât şi de procurori.

Reamintim că reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj anunţau, în luna mai, a.c., faptul că, pe 22 mai, seara, în jurul orei 23.00, o patrulă de siguranţă publică formată din poliţişti ai Secţiei 4 Poliţie Craiova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au oprit pentru control, la intersecţia străzilor „Bucovina” şi „Maramureş”, un autoturism marca Volkswagen, la volanul căruia a fost identificat Gabriel Daniel Calotă, de 41 de ani, din Craiova.

În urma controlului făcut în portbagajul maşinii, oamenii legii au găsit 1.120 pachete ţigarete, mărcile Assos şi Ashima, în valoare totală de 11.200 lei, fără marcaje fiscale legale. Marfa a fost confiscată de oamenii legii, iar craioveanul a ajuns în arestul IPJ Dolj, fiind reţinut pe 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în baza probatoriului administrat a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore a persoanei în cauză.
Au declarat reprezentanţii IPJ Dolj, la momentul respectiv

O zi mai târziu, Judecătoria Craiova a respins propunerea de arestare a lui Calotă, astfel că a fost pus în libertate.
Cercetările au fost finalizate, iar pe 25 iunie a.c. a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Craiova. La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact joi, 6 noiembrie a.c., judecătorii au pronunţat sentinţa, craioveanul fiind găsit vinovat de contrabandă. A fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de doi ani şi la prestarea unei munci neplătite în folosul Primăriei Craiova.

Condamnă pe inculpatul Calotă Daniel Gabriel la pedeapsa de 1 an închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b C.p. pe o durată de 1 an. In baza art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul Calotă Daniel Gabriel ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul Primăriei Municipiului Craiova pe o durată de 60 zile. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 96 C.p. privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei. Constată că inculpatul a fost reţinut pentru 24 ore la data de 22.05.2014. În baza art. 112 lit. e C.p., confiscă 760 pachete ţigarete marca Assos şi 360 pachete ţigarete marca Ashima, reţinute pe baza adeverinţei de reţinere a bunurilor nr. 63R/22.05.2014 emisă de ANAF – DGRFP Craiova. În baza art. 397 C.p.p., respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de stat. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.11.2014.
Se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova

Politica