vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Rânca, ocolită de turiști în minivacanța de 1 Mai

Minivacanța de 1 Mai și de Paște a adus o surpriză neplăcută administratorilor de pensiuni și cabane de la Rânca. Contrar așteptărilor, numărul turiștilor care au ales să-si petreacă sărbătorile în această stațiune a fost sub 10%. Patronii proprietăților de cazare sunt îngrijorați și spun că de vină pentru această situție este starea proastă a drumurilor din zonă, dar și faptul că Transalpina, cea mai înaltă și impresionantă șosea din România nu a fost deschisă circulației.

„De 21 de ani, de când sunt în Rânca, am reușit să asfaltam câteva străduțe în zona care aparține de Baia de Fier, zona Rânca și strada care e cel mai des folosită, e biserica: trebuie să mergem la Înviere prin noroaie. Lumea care vrea să facă rezervări întreabă: toată iarna nu a fost zăpadă, de ce nu s-a deschis Transalpina? Ce să le zic? Că le e lene drumarilor”, a declarat Constantin Paunescu, cabanier, potrivit realitatea.net

Îngrijorător este faptul că gradul de ocupare este cel mai mic comparativ cu anii trecuți. Doar câteva cabane sunt deschise în această perioadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În momentul aceasta sunt doar 3 unități de cazare deschide din peste 500”, a mai spus cabanierul.

Chiar dacă numărul de turiști a fost mai mic în această minivacanță, Rânca rămâne o destinație apreciată de iubitorii de aventură. 

 Foto: Facebook/Rânca pe Transalpina

Politica