vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu listele suplimentare, la DNA

ACL Dolj sesizează la DNA situaţia numărului mare de voturi pe listele suplimentare,  având suspiciuni de vot multiplu. Anunţul a fost făcut ieri, de preşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu:
Astăzi (n.r. marţi) vom depune plângere penală la DNA, pentru că sunt lucruri de neînţeles şi poate le înţeleg alţii mai bine decât noi. Sunt 39.000 de voturi pe liste suplimentare. Sunt oameni mutaţi în interiorul judeţului dintr-o parte în alta. Nu înţelegem de ce se face această mutare.
Marian Jean Marinescu

În privinţa rezultatelor de la acest scrutin, deşi au obţinut un scor destul de mic pentru candidatul Klaus Iohannis, reprezentanţii ACL se bucură că OUG privind migraţia aleşilor locali nu a adus mai multe voturi PSD.

Acum cinci luni, la europene, pe Dolj, PSD a avut 55,99%. Mă întreb, a meritat Ordonanţa asta, un asemenea dezastru în administraţie? Influenţa este de 0,07 procente. Oamenii n-au fost atât de duşi după aleşii locali. Pe Craiova, Victor Ponta, are în scădere faţă de europene. Noi am crescut cu 10 procente. Ne uităm cu mare încredere la turul 2, ne uităm cu interes şi la nervozitatea din tabăra cealaltă şi cred că vom avea rezultatul pe care îl dorim. Sarcina noastră în această campanie, pentru turul 2, care începe vineri,va fi să mergem din nou la oameni din casă în casă să prezentăm candidatul ACL şi eu cred că alegătorii vor decide singuri.
Marian Jean Marinescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marinescu a mai spus că, din punctul său de vedere, toţi cei care în primul tur au votat-o pe Monica Macovei, pe 16 noiembrie îl vor alege pe Klaus Iohannis. De la susţinătorii PMP se aşteaptă la 90% dintre voturi, iar de la cei ai PLR la 50% dintre sufragii. Profilul alegătorilor celor trei este, de altfel, similar cu al celor care l-au ales pe Klaus Iohannis: tineri din mediul urban cu studii medii sau superioare.
Victor Ponta pune accent pe naţionalism şi xenofobie şi împiedică românii din afara graniţelor ţării să voteze. Este opinia senatorului liberal Mario Ovidiu Oprea.

În opinia noastră singurele voturi, sau poate nici acelea, pe care Victor Ponta le poate adăuga la cele obţinute în primul tur sunt cele ale lui Corneliu Vadim Tudor. De aceea, pentru a le obţine, pune foarte mult accent pe naţionalism, pe xenofobie. Şi, în încercarea de a le obţine, a făcut afirmaţia că nu vrea să primească ordine din afara ţării, ştie mai bine ce are de făcut, aici, în România. Am datoria să îi reamintesc că singurul care a preluat ordine din afară, aşa precum o pasăre din Delta Dunării, a fost chiar Victor Ponta în momentul în care a preluat acele ordine trecute pe o listuţă de domnul Barroso, fără niciun comentariu, fără nicio minimă personalitate sau încercare de a negocia ceva. Ştiu că îl deranjează foarte mult sloganul de campanie al ACL, drept pentru care vreau să îi amintesc preşedintelui care dezbină, Victor Ponta, că voturile românilor din afara ţării sunt la fel de importante şi la fel de legitime precum cele ale românilor din interiorul ţării.  Am primit numeroase filmuleţe de la craiovenii plecaţi din ţară, filmuleţe în care se vede clar proasta organizare şi comportamentul celor care trebuiau să faciliteze votul. Victor Ponta are control asupra instituţiilor, serviciilor, a ştiut de faptul că votul românilor din afara ţării este potrivnic pentru Ponta. Ca atare a făcut tot ce i-a stat în putinţă să îl împiedice. Este o faptă penală şi se pedepseşte cu închisoarea.
Mario Ovidiu Oprea, senator PNL

Politica