vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salariaţii RAAN Severin, masă de manevră electorală a guvernanţilor

Administratorul judiciar de la RAAN a anunţat că banii primiţi recent de la Guvern, 25 de milioane de lei aveau destinaţia clară de a achita o tranşă către creditori şi nicidecum nu puteau fi folosiţi pentru plata salariilor restante ale oamenilor.
Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin acumulează datorii de la o zi la alta. Concluzia reiese dintr-un comunicat de presă remis de către administratorul judiciar al companiei acuzat săptămâna trecută că nu vrea să achite salariile angajaţilor din banii primiţi de la Guvern.

Societatea de insolvenţă precizează că toate cele 25 de milioane de lei primite prin rectificare bugetară aveau o destinaţie clară de la Departamentul pentru Energie. Aceştia urmau să fie folosiţi pentru achitarea celei de-a doua tranşe din planul de plăţi către creditori. Administratorul judiciar al RAAN precizează că nu din rea voinţă nu a achitat lichidarea angajaţilor în data de 25 octombrie din cei 25 de milioane de lei primiţi la rectificarea bugetară de la Guvern. În comunicatul de presă este ataşată şi adresa Departamentului pentru Energie în care se arată că banii respectivi aveau o destinaţie clară.  

Ca urmare a constituirii acestei surse financiare pentru RAAN, s-a creat posibilitatea achitării tranşei a doua din obligaţiile de plată a creditorilor garantaţi, conform planului de reorganizare, se arată în documentul Departamentului pentru Energie, care poartă ştampila Guvernului României.O schimbare a destinaţiei unei părţi din această sumă poate constitui declanşarea procedurii de faliment la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, atrăgând totodată şi răspunderea penală/civilă şi a factorilor implicaţi.
Precizează administratorul judiciar

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta mai arată că nu se opune achitării plăţilor către salariaţi şi respinge implicarea politică în deciziile care vizează compania.În cursul procedurii de insolvenţă a RAAN, datoriile companiei au crescut permanent şi au depăşit 200 milioane la data de 30 septembrie 2014. Săptămâna trecută, vineri, salariaţii RAAN au protestat la vizita ministrului Energiei Răzvan Nicolescu în faţa sediului din cauza faptului că nu îşi primiseră salariile. Ulterior, angajaţii au primit câte 500 lei,  bani proveniţi din vânzarea de energie în ultimele zile.

Politica