duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul medical Sfânta Maria, inaugurat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj a finalizat proiectul „Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Modulului Sfânta Maria”, derulat în perioada 21 decembrie 2011 – 21 octombrie 2014.
Cu acest prilej au avut loc următoarele lucrări: extinderea capacităţii de cazare aCentrului de Îngrijire şi Asistenţă, extinderea centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie şi diversificarea programelor de recuperare medicală specializată, realizarea unui bazin acoperit de recuperare în apă, legat structural şi funcţional de clădirea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă şi clădirea Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie.
Modernizare clădirii “Sfânta Maria” s-a terminat după trei ani, iar investiţia a fost de 1 milion de euro prin Programul Operaţional Regional.

Serviciul de recuperare neuromotorie are o nouă clădire cu o suprafaţă de 750 mp. S-a mai realizat un bazin acoperit de recuperare în apă  cu o suprafaţă de 190 mp dotat cu vestiare şi grupuri sanitare proprii, acesta fiind şi primul astfel de bazin din Oltenia. S-a extins capacitatea de cazare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă cu o creştere de 21% şi s-au diversificat programele de recuperare medicală specializată cum ar fi Kinetoterapia, hidroterapia, fizioterapia, ergoterapia, stimularea senzorială, meloterapia, consilierea psihologică şi recuperarea în apă.

La parter vor fi două cabinete de kinetoterapie prevăzute cu vestiar şi grup sanitar propriu, două cabinete de fizioterapie cu vestiare diferenţiate pe sexe, un cabinet de hidroterapie cu vestiar şi cu grup sanitar propriu, un cabinet de consiliere psihologică, o sală de socializare şi un cabinet medical.
La etaj vor fi: un cabinet de ergoterapie, un cabinet de stimulare senzorială, o sală meloterapie şi aromoterapie, un birou administrativ, un birou de asistenţă socială, un birou coordonator centru, o sală multifuncţională şi şase grupuri sanitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul este singurul din Oltenia

Noul centru a fost inaugurat ieri în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a administratorului judeţului, Florin Stancu, a deputatului Claudiu Manda şi a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa a salutat iniţiativa inaugurării acestui centru.

Sunt multe persoane cu dizabiliăţi în judeţul Dolj, peste 17.000 de persoane dintre care 1.500 sunt copii. Acest centru care a costat un milion de euro şi a fost făcut pe fonduri europene este o mândrie a Direcţiei Generale de Asistenţă Publică a Protecţie Copilului şi a Persoanelor Adulte cu Handicap pentru că este singura din Oltenia şi chiar din sudul României.
A declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

Administratorul judeţului, Florin Stancu, este convins că mulţi oameni vor apela la serviciile medicale de la Centrul Sfânta Maria.

Acest centru este practic locul de unde am început reforma în urmă cu aproape şapte ani. Cred că va fi o şansă pentru cetăţenii oraşului Craiova şi ai judeţului Dolj să se recupereze în centrul nostru.
A punctat Stancu

Din partea Parlamentului României, la inaugurare a fost prezent deputatul de Dolj, Claudiu Manda, care a felicitat autorităţile locale pentru realizarea acestui centru medical.

Felicitări echipei de aici de la centru, îi ştiu pe mulţi dintre cei de aici. Mă bucur să văd că un proiect care a început acum câţiva ani de zile şi pe care îl vedeam aşa, la nivel de cărămizi este implementat, mă bucur să văd veşti bune despre atragerea de lucrări pe bani europeni finalizate şi în judeţul Dolj şi în Oltenia şi vreau să nu închei până nu felicit şi echipa de la Consiliul Judeţean, pe domnul Prioteasa pentru tot ce face pe fonduri europene şi pentru tot ce face la Consiliul Judeţean şi să le urez să continue tot aşa şi de aici înainte.
Deputatul Claudiu Manda

Continuă investiţiile în sănătate în Craiova

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu a apreciat inaugurarea acestui centru şi a prezentat un alt proiect al primăriei.

Dumnule preşedinte, vreau să vă mulţumesc pentru această investiţie pe care Consiliul Judeţean a făcut-o în municipiul Craiova. Şi noi suntem aproape gata cu Căminul de Bătrâni, tot pe fonduri europene, tot cu o cofinanţare de 2%. Probabil că vom inaugura destul de curând primele două corpuri care sunt deja reabilitate şi arată altfel. Prin investiţiile pe care le-am făcut în ultimii ani în ceea ce înseamnă protecţia socială eu zic că deja ne ducem către ţările civilizate ale Uniunii Europene. Suntem acolo, la egalitate cu ei pentru că s-a investit foarte mult în ultima perioadă în sănătate şi de către municipalitate. Ştiu că aţi mai lansat astfel de centre şi speranţa noastră cea mai mare este să înceapă cât de curând spitalul regional care se construieşte la Craiova, unul din cele trei construite pe fonduri europene din România.
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.881.866 de lei, cofinanţarea Consiliului Judeţean fiind de 3.072.980 de lei. Prioiectul a durat 34 de luni.

Politica